Адмінсуд по ОВК 94 відмовився почекати апеляції

Четвер, 8 листопада 2012, 16:46

Київський апеляційний адмінсуд почав провадження за позовом кандидата Віктора Романюка про скасування постанови ЦВК щодо неможливості встановлення результатів виборів в 94 окрузі.

У зв’язку з цим окружний адмінсуд просять зупинити провадження до прийняття рішення київським апеляційним судом, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Ми вважаємо, що в разі позитивного рішення ЦВК зможе встановити підсумки голосування на підставі усіх протоколів з виборчих дільниць і не допустить неврахування голосів виборців по 27 дільницях",- сказав представник "Батьківщини".

"Прошу призупинити провадження до вирішення справи, яка знаходиться у Київському апеляційному адмінсуді", - додав він.

Суддя Олег Головенко відмовив у клопотанні, зазначивши, що процес "швидкоплинний". За законом суд має розглянути справу до кінця четверга.

Водночас суд погодився на дослідження відеозаписів як з боку відповідача - ОВК - так і "Батьківщини" - подій ночі з суботи на неділю, коли члени Овк визнали недійсним голосування по 27 дільницях.

При цьому член ОВК 94 Наталя Коваленко заявляє, що запропонувала проголосувати за визнання недійсним голосування по 27 дільницях, бо в усіх рішеннях не було розбіжностей.

"ОВК ознайомилась з судовими рішеннями, виникло питання проти подачі оригіналів, потім я запропонувала голосувати. Оскільки у всіх судових рішеннях не було розбіжностей, поставили на голосування пакетом", - сказала вона.

Як відомо, під час обговорення питання в залі виникло обурення через те, що питання про розгляд рішень судів поставили до перерахунку голосів. На обговорення було дано кілька хвилин, а потім відбулось голосування.

У свою чергу Секретар ОВК 94 Андрій Блануца розповів, що документи з судів йому приносили представники спостерігачів, які подавали позови, та самі спостерігачі. Водночас він визнав, що у документах не було доручень від імені спостерігачів подавати ці документи.

Водночас інший свідок з боку відповідача член ОВК 94 Любов Березіна заявила, що Засуха не чинила жодного тиску на комісію.

"Ні, вона не впливала, вона просила заспокоїтись і працювати", - сказала Березіна про
Засуху.

Вона також заявила, що МВС не вело запис засідання, однак насправді міліція фільмувала все, що відбувалося на засіданні із суботи на неділю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування