Яценюк бореться за 132 округ і обіцяє дійти до Євросуду

П'ятниця, 9 листопада 2012, 10:19

Один із лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що до ЦВК з округу №132 були подані сфальсифіковані протоколи.

Про це він заявив під час судового засідання про оскарження рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів на ОВК 132 у Первомайську.

Яценюк заявив, що фальшиві протоколи були подані з 33-х дільничних комісій. Він зазначив, що ці протоколи були сфальсифіковані "Беркутом".

"Центральна виборча комісія має два комплекти протоколів по 33-х дільницях. Один комплект протоколів, який є у кожної з партій, кожного члена ОВК, який встановив перемогу кандидата від опозиції Корнацького", - сказав він.

"Є інший комплект протоколів, який принесли до Центральної виборчої комісії. Він написаний однією людиною. Всі підписи під ним сфальшовані, всі цифри сфальшовані – і на підставі саме цих протоколів Центральна виборча комісія хоче винести рішення щодо передачі перемоги пану Травянку", - зазначив Яценюк.

Він вимагає, щоб у засіданні були присутні представники ЦВК, бо вони "системно не приходять на суди".

Також Яценюк вимагає витребувати два комплекти протоколів, які були подані до ЦВК.

Він пояснив, що другий пакет протоколів, який свідчить про перемогу Корнацького, був переданий до ЦВК "Батьківщиною" разом зі скаргою.

Яценюк також заявив, що вимагає порушення справи за підроблення документів, за фальшування виборчого процесу і за зловживання службовим становищем.

фото Оксани Коваленко 

"Бо 33 сфальшованих протоколи – хтось же ж це робив. Хто давав такі вказівки, хто фальшував, хто їх писав і хто віз до Центральної виборчої комісії?", - наголосив Яценюк.

Він додав, що відповідне клопотання, разом із клопотанням про витребування протоколів із ЦВК, подав до суду.

Водночас, суд вже відмовився витребувати документацію у ЦВК.

Яценюк додав, що "чудово розуміє, яким буде рішення суду".

"Але при цьому ми пройдемо всі судові процедури… для того, щоб звернутися до Європейського суду з прав людини", - заявив він.

"І одразу попереджаю, що ніхто – ні Засуха, ні Губський, ні інші кандидати, які намагаються вкрасти перемогу, – не отримають мандатів депутатів Верховної Ради", - запевнив Яценюк.

"Хай тільки спробує ЦВК оголосити Засуху і інших депутатами!", - додав він.

Станом на 11:10 у засіданні оголошено перерву до 14:30, суд попросив ще раз запросити ЦВК на засідання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News