Кличко у Берліні закликав вжити санкції проти фальсифікаторів виборів

П'ятниця, 9 листопада 2012, 19:09

Партія "Удар" звернулася до європейських колег із проханням застосувати персональні санкції до організаторів і виконавців фальсифікацій на виборах в Україні.

Про це у п'ятницю у Берліні на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле заявив лідер партії Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

"Українські виборці показали свою громадянську позицію і не тільки підтримали опозиційні сили, а й виступили із протестом проти спроб фальсифікації виборів. Однак влада не зробила з цього адекватних висновків", - зазначив Кличко.

"Ця кампанія була як ніколи брудною, з використанням адміністративного ресурсу та бюджетних коштів для підтримки кандидатів від влади. А на етапі підрахунку голосів влада вдалася до численних порушень і цинічних фальсифікацій, які спотворили результат волевиявлення громадян", - підкреслив він.

Тому партія вимагає від української влади визнання перемоги опозиційних кандидатів у 13 округах, порушити кримінальні справи за фактами фальсифікації виборчих документів у низці округів проти голів та членів виборчих комісій і суддів, причетних до фальсифікацій.

В свою чергу міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле зазначив, що в Європі стурбовані тими процесами, які відбуваються в Україні, бо зацікавлені в політичній і економічній стабільності України, як однієї з найбільших країн в Європі і держави на кордонах з Євросоюзом.

І Німеччина і Європейський Союз, за словами міністра, вболівають за те, щоб Україна рухалася демократичним шляхом розвитку.

"Ми вдячні європейським колегам за увагу і підтримку демократичного світу. Але розуміємо і те, що українці, перш за все, мають самі докласти зусиль для виходу з нинішньої політичної кризи та повернути свою країну на шлях демократичного розвитку, припинити її подальше сповзання в болото авторитаризму", – підкреслив Кличко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування