Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР пропонує створити в Раді групу киян

Субота, 1 грудня 2012, 09:37

Партія "УДАР" закликає всіх народних депутатів, обраних у столиці, створити міжфракційну групу "Кияни" у Верховній Раді VII скликання.

Як йдеться в заяві партії, "УДАР" пропонує депутатам, яких обрали до парламенту кияни, підписати спільну заяву, у якій визначені пріоритетні питання для захисту інтересів мешканців столиці.

В першу чергу, зазначають в партії, необхідно внести зміни до закону про столицю і повернути Києву самоврядування, а також провести вибори мера столиці та Київради на новій законодавчій базі.

"Зміни, які необхідно здійснити в Києві, матимуть позитивний ефект для всієї країни. Тому ми закликаємо колег-депутатів об’єднати зусилля у реалізації своїх зобов’язань перед виборцями", – підкреслив народний депутат, заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук.

"УДАР закликає народних депутатів України від опозиційних сил приєднатися до цієї групи та спільно реалізувати кроки, необхідні для розвитку Києва", - йдеться в заяві.

Зокрема, пропонується повернути обраному киянам меру повноваження голови КМДА та запровадити обрання мера в два тури.

Також заява містить пункт про повернення Києву земель, комунальних підприємств і дитячих садків, вкрадених "молодою командою Черновецького" та забезпечення покарання винних.

Крім того, пропонується провести антикорупційну люстрацію київської влади, зробити публічний аудит діяльності КМДА під керівництвом Олександра Попова на предмет корупційних зловживань та порушення прав киян.

Також пропонується надати киянам право відкликати депутатів та висловлювати недовіру керівникам місцевої влади і забезпечити киянам право скасовувати на референдумі рішення органів державної влади і місцевого самоврядування.

Крім того, заява передбачає запровадження кримінальної відповідальності за руйнування пам’яток історії та культури, забудову історичного центру столиці та знищення зелених зон Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування