На митницю претендують комуністи, син Януковича і Ахметов - ЗМІ

Субота, 1 грудня 2012, 10:13

Екс-керівник Державної митної служби Ігор Калєтнік, обраний у Верховну Раду за списками Компартії, розраховує зберегти свою команду в керівництві митниці.

За даними джерел ZN.UA в Держмитниці, своїм наступником Калєтнік розглядає першого заступника голови ДМСУ Олександра Дороховського.

Це дозволить Калєтніку позбутися самому і позбавити КПУ від політичних ризиків співпраці з владою і при цьому зберегти повний контроль над ситуацією, відзначає видання.

Для того щоб продемонструвати ефективність своєї команди і необхідність збереження її на своїх постах, Калєтнік показує президенту не тільки цифри зборів до бюджету, але й свої зовнішньополітичні можливості.

За інформацією ZN.UA, на початку листопада Калєтнік запросив з візитом в Україну голову Митної та прикордонної служби США Девіда Агелара. Агелар підтвердив своє прибуття в Україну у другій половині грудня. Цей візит став би в умовах фактично міжнародної ізоляції, в якій опинилася українська влада, важливим проривом.

Можливість Калєтніка запросити американського керівника такого рангу має показати президенту Віктору Януковичу, що його напрацьовані зв'язки і контакти - це цінний актив. І гарантія управління цим активом може бути тільки одна: збереження команди Калєтніка в керівництві митниці.

Однак, за даними ZN.UA, свого остаточного кадрового рішення Янукович не озвучив. Хоча неофіційно висловлював думку, що в руках "молодої команди" Олександра Януковича і Сергія Арбузова слід зібрати важелі управління всіма відомствами фіскально-фінансового блоку.

У групи Ріната Ахметова також з'явився кандидат на місце Калєтніка - Євген Геллер. Однак підстав зараховувати претендентів на митницю з ПР до фаворитів поки немає. Визначальне значення матиме позиція особисто президента.

"Якщо уряд зможе працювати за підтримки парламентської більшості, що складається з однієї фракції ПР і самовисуванців, то шанси комуністів зберегти митницю близькі до нуля - її забере "молода команда". А якщо без підтримки КПУ стійкої роботи більшості організувати не вдасться, то шанси на збереження "більшовицької диктатури" на митниці досить великі", - пише автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування