Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон: ми дуже чіткі в питаннях, які піднімали багато разів

Понеділок, 10 грудня 2012, 21:21

Підписання Угоди про асоціацію може відбутися під час саміту Східного партнерства у листопаді 2013 року, якщо Україна і Євросоюз будуть здатні просуватися вперед.

Про це заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон в понеділок у Брюсселі на прес-конференції по закінченню засідання Ради ЄС з питань зовнішніх справ.

"Я дійсно сподіваюся, що ми будемо здатні взаємодіяти з Україною, тому що ми хочемо просуватися з нею вперед, щоб ми змогли підписати Угоду. І я знаю, що дуже багато людей в Україні хотіли б, щоб це сталося, і я сподіваюся, що ми будемо здатні це зробити", - заявила вона.

Відповідаючи на запитання щодо того, чому у висновках Ради ЄС щодо України не фігурують імена Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, верховний представник наголосила, що схвалені висновки є "дуже чіткими в очікуваннях, які є у нас - просуватися вперед до можливості підписання Угоди про асоціацію під час саміту в наступному році".

"Але ми також залишаємося дуже чіткими з Україною з питань, які ми піднімали багато разів і продовжуємо це робити. Це - не про особистості, як би не важливі були ці особистості, це - про інше, і це - про судову систему", - підкреслила вона.

Раніше Рада ЄС з питань зовнішніх справ схвалила висновки щодо України, в яких вказується, що Угода про асоціацію може бути підписана за виконання чотирьох умов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування