Росія не пускатиме літаки "АероСвіту" з опівночі 11 грудня

Понеділок, 10 грудня 2012, 21:43

Аеронавігаційне обслуговування всіх рейсів авіакомпанії "АероСвіт" у повітряному просторі Росії буде припинено.

Таке рішення прийняло Федеральне агентство повітряного транспорту, повідомляє офіційний сайт відомства.

"Незважаючи на неодноразові попередження Росавіації про необхідність своєчасного і повного погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування, авіакомпанія "АероСвіт" до теперішнього часу не зуміла виконати всі фінансові зобов'язання перед провайдером аеронавігаційних послуг", - наголошується в повідомленні.

"20 листопада 2012 року авіакомпанія "АероСвіт" у відповідності з вимогами повітряного законодавства Росії була своєчасно поінформована про введення обмежень на надання аеронавігаційних послуг у повітряному просторі Росії на чартерні рейси з 27.11.2012 року і на регулярні рейси з 05.12.2012 року у разі непогашення наявної заборгованості", - вказують у Росавіації.

Про сформовану ситуацію Росавіація проінформувала Державну авіаційну службу і Міністерство закордонних справ Росії.

"Враховуючи соціальну значимість передріздвяних та передноворічних перевезень, Росавіація в односторонньому порядку ухвалила рішення про пролонгацію аеронавігаційного обслуговування регулярних рейсів авіакомпанії "АероСвіт" і продовжила термін введення обмежень до 00.01 мск 11 грудня 2012 року", - уточнили у відомстві.

"У свою чергу авіакомпанія "АероСвіт" не виконала взятих зобов'язань з погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування і не використовувала надану їй можливість повністю розрахуватися з російським провайдером аеронавігаційних послуг", - уточнили росіяни.

"Авіакомпанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах, і досі має прострочену заборгованість за надані послуги перед філіями ФГУП "Держкорпорація з організації повітряного руху в Росії" в розмірі 246 тисяч доларів", - зазначили в Росавіації.

"Росавіація прийняла рішення про відмову в наданні держпослуг з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден авіакомпанії "АероСвіт" у повітряному просторі Росії з 00.01 мск 11 грудня 2012 року. При цьому вся відповідальність перед пасажирами, які придбали квитки на рейси "АероСвіт", покладається на керівництво авіакомпанії", - сказано в повідомленні.

"У разі оплати простроченої заборгованості з боку авіакомпанії "АероСвіт", Росавіація готова скасувати введені обмеження в день отримання інформації про перерахування грошових коштів на рахунок ФГУП "Держкорпорація з ОрПР", - підсумували у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News