У США лист Кузьміна Обамі назвали недипломатичним

Вівторок, 11 грудня 2012, 16:00

Старший науковий співробітник кафедри міжнародних відносин в Університеті Джона Гопкінса Тарас Кузьо називає лист Рената Кузьміна до Барака Обами ганьбою українською дипломатії.

На його думку, подібні листи щодо кримінальних розслідувань мають перекладатись без помилок та надсилатися внутрішньою таємною поштою, пише "Радіо Свобода".

Водночас, старший науковий співробітник Інституту економіки імені Пітерсона, експерт з питань України у Вашингтоні Андерс Ослунд прямо пов’язує лист прокурора Кузьміна зі справою Тимошенко.

Так само вважає політолог з українських питань у США Андрій Добрянський.

На його думку, справжня причина намагань Кузьміна потрапити в поле зору американських урядовців - спроба отримати негласне "добро" Заходу на звинувачення Тимошенко у причетності до вбивства Щербаня.

Крім того, на думку Добрянського, Кузьмін надіслав листа Президенту США, щоб ще раз прорекламувати себе в західних медіа.

На слабкій англійській та браку дипломатії в листі Кузьміна наголошує юрист із кримінального та імміграційного права, адвокат Мирослав Смородський.

"…. якщо до Білого Дому скаржиться перший заступник Генерального прокурора України і публічно просить допомогти в розслідуванні вбивства 16-річної давнини, то у США такому кроку дивуються", - вважає юрист.

Як відомо, Кузьмін у листі президентові США Обамі заявив, що 19 жовтня 2012 року американський посол в Україні Джон Теффт повідомив йому про анулювання його багаторазової п’ятирічної візи до США без пояснення причин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування