Яценюк: Голосування за прем’єра не буде. Рада має закритися

Середа, 12 грудня 2012, 16:22

Опозиція заявляє, що 12 грудня не можливо обрати прем'єр-міністра.

Про це на засіданні Верховної ради заявив один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк. 

"Голосування за прем'єр-міністра можливе тільки в тому випадку, коли буде виконаний закон про Кабінет міністрів і закон про регламент. А саме після формування комітетів і проходження кандидатури через всі комітети і відповідних подань. Тільки після цього парламент має право розглядати це питання", - сказав Яценюк.

"Неконституційного голосування за прем’єра не буде!", - додав він.

Яценюк відзначив, що до цього ще потрібно провести процедуру призначення членів лічильної комісії.

"Лічильна комісія повинна провести своє засідання, обрати голову, заступників та членів лічильної комісії. І найважливіше вона повинна нам доповісти про стан функціонування системи "Рада": чи є можливість голосувати електронною системою, чи вона не відповідає вимогам закону", - сказав опозиціонер.

За його словами, після обрання лічильної комісії, вона повинна провести процедуру технічної інспекції системи "Рада" і після цього доповісти парламенту.

"Зрозуміло, що на це піде багато часу. І зрозуміло, що протягом сьогоднішнього дня нам навряд чи вдасться отримати звіт комісії", - сказав він.

"Відповідно до регламенту засідання повинно бути закрите сьогодні о 18.00, бо парламент не голосував за продовження засідання в першій частині. Головуючий пан Єфремов має можливість продовжити таке засідання лише на 15 хв", - підсумував Яценюк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування