У Грищенка вже знають, хто постраждає від "паспортної" заборони Росії

Середа, 12 грудня 2012, 21:06

При забороні іноземцям в'їжджати в Росію за внутрішніми національними паспортами найбільше постраждають ветерани та пенсіонери.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин в середу, коментуючи відповідну заяву президента Російської Федерації Володимира Путіна.

"Ще рано щось коментувати, адже це тільки заяви. Для того, щоб це стало практикою, потрібні зміни в російському законодавстві", - зазначив Волошин.

"У той же час вважаємо, що чинний режим поїздок максимально зручний для наших громадян, і в разі введення обов'язкових поїздок за закордонними паспортами постраждають в першу чергу ветерани, пенсіонери та жителі прикордонних районів, які часто перетинають кордон", - додав він.

Представник МЗС зазначив, що "ми дуже розраховуємо на те, що ми не будемо з російським партнерами створювати цим громадянам додаткові труднощі".

Як відомо, Путін у посланні Федеральним Зборам у середу заявив: "Вважаю, що не пізніше, ніж у 2015 році в'їзд до Росії має бути дозволений виключно за закордонними, а не внутрішніми паспортами інших країн".

При цьому він зазначив, що якщо іноземці в'їжджають за внутрішніми паспортами, "забезпечити ефективний міграційний контроль практично неможливо".

При цьому Путін попросив зацікавлені відомства опрацювати питання про запровадження з 2015 року в'їзду в Росію за закордонними паспортами з колегами по СНД. Він також повідомив, що відповідні поправки вже знаходяться в Державній думі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News