Фюле: м'яч на полі України, вона має добре грати

Середа, 12 грудня 2012, 21:28

Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле каже, що ЄС не підпише угоду про асоціацію, якщо не буде достатнього прогресу у виконанні Україною умов.

Про це він заявив у Страсбурзі, виступаючи у Європарламенті під час обговорення ситуації в Україні, передає УНІАН.

"Європейський Союз щирий у своєму бажанні рухатися вперед, однак навряд чи відбудеться підписання, якщо прогрес у критеріях буде недостатнім", - сказав Фюле.

Комісар висловив переконання, що така політика ЄС слугуватиме довготривалим інтересам, як ЄС, так і України.

"З одного боку, ми не ідемо на компроміс з нашими цінностями, і не встановлюємо додаткових критеріїв до України. І водночас, ми хочемо підтвердження Україною її стратегічного вибору політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС", - сказав він.

У зв’язку з цим, комісар зазначив, що мета - підписати угоду про асоціацію - не змінилася.

При цьому, Фюле підкреслив, що Україна матиме підтримку ЄС для того, щоб не звернути зі свого вибору щодо досягнення модерності та найвищих політичних і законодавчих стандартів. І в цьому, переконаний комісар, перспектива підписання угоди про асоціацію буде важливою мотивацією для Києва.

"У підсумку, м’яч чітко перебуває на полі України - якщо вона хоче відкрити рахунок до саміту "Східного партнерства", вона повинна грати добре, і постійно дивитися на годинник", - підкреслив Фюле.

Як відомо, у схвалених 10 грудня висновках щодо ситуації в Україні Рада закордонних справ ЄС заявила, що Угода про асоціацію може бути підписана за виконання трьох умов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування