Amnesty International закликає депутатів Ради зайнятися правами

Середа, 12 грудня 2012, 21:46

Amnesty International закликає новий склад Верховної Ради використати шанс для вирішення питання стану прав людини в країні.

Про це йдеться в заяві організації, поширеній в середу.

"Так як Україна отримала незалежність у 1991 році, країна добилася певного прогресу в справі захисту прав людини. Однак цей прогрес необхідно швидко прискорювати, якщо країна має намір виконувати зобов'язання, які вона взяла перед Європейським Союзом, ООН та Радою Європи", - зазначає у заяві виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Українські політики не можуть всерйоз розраховувати на більш тісну інтеграцію з Європою, поки їх громадяни продовжують піддаватися зловживанням міліції, ув'язнені у в'язницю через їх політичну приналежність або дискримінацію за статевою ознакою, етнічною приналежністю, сексуальною орієнтацією", - додала вона.

"Ми хочемо, щоб кожен член новообраного парламенту знав, що протягом наступних п'яти років, вони несуть відповідальність за права українського народу і підзвітні їм", - сказала Мазур.

У своєму листі до парламенту Amnesty International підтвердила свої основні питання з прав людини, включаючи катування в міліції та безкарність, дискримінація щодо лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей, примусового повернення біженців та осіб, які шукають притулку.

Організація продовжує закликати уряд вирішити проблему катувань та інших видів жорстокого поводження з боку міліції, і створити повністю незалежний орган для розслідування всіх заяв про порушення прав людини з боку співробітників міліції.

"Новий парламент в даний час несе відповідальність за реформу міліції та необхідність захисту всіх українських громадян від катувань", - сказала Мазур.

Amnesty International знову закликає не приймати проекту закону №8711, який спрямований на заборону "пропаганди гомосексуалізму". В організації зазначають, що його прийняття було б порушенням зобов'язань України відстоювати право на свободу вираження поглядів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News