У Харкові вимагали звільнити Павліченків

Четвер, 13 грудня 2012, 19:57

Більше 500 футбольних уболівальників провели в Харкові марш з вимогою звільнити Дмитра та Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді райсуду.

Вони зібралися біля стадіону "Металіст", пройшли по площі Повстання, Московському проспекту, площі Конституції, вул. Сумською до скверу Перемоги, що знаходиться перед будівлею Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Харківській області по вул. Раднаркомівській, 5.

Учасники йшли по тротуарах і не перекривали проїжджу частину.

В 19:50 на алеї в центрі скверу вони запалили фаєри і запустили феєрверк.

Близько 20:00 учасники акції перемістилися до краю скверу, зосередившись перед будівлею міліції.

Вони тримали плакати "Свободу Павліченко", "Разом і до кінця", скандували "Свободу чесним - свободу Павліченко", "Сьогодні Павліченко - завтра ти", "Геть ментовський бєспрєдєл", "Революція!", "Сьогодні з плакатом, а завтра з автоматом" та інші.

Особи учасників акції були закриті шарфами, хустками і масками.

"Ми прийшли сюди, щоб висловити свій протест проти рішення суду у справі Павліченків", - сказав один з координаторів акції, виступаючи перед присутніми через мегафон.

Під час скандування гасел деякі учасники запалювали димові шашки і кидали сніжками в стоячих ланцюгом міліціонерів.

В кінці акції учасники по команді координаторів повернулись до будівлі міліції спиною, зчепивши руки за головою і простояли так декілька хвилин.

Близько 20:15 координатори оголосили акцію завершеною, після чого частина учасників виконала Гімн України, і всі розійшлися.

Акція пройшла без сутичок.

Як відомо, Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павліченка, - до 13 років позбавлення волі за вбивство Зубкова.

Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку по вулиці Голосіївській, 13 в Києві.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News