Amnesty International закликає Сирію звільнити утримувану українку

Четвер, 13 грудня 2012, 21:18

Сирійська опозиційна коаліція повинна забезпечити звільнення української журналістки, яка утримується озброєною групою.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сирійські опозиційні лідери повинні забезпечити негайне безпечне звільнення Анхар Кочнєвої. Захоплення заручників під час збройного конфлікту є військовим злочином", - повідомила заступник директора програми Близького Сходу та Північної Африки в Amnesty International Енн Харрісон.

Аmnesty International закликає опозиційну коаліцію діяти зараз, щоб гарантувати суворе дотримання союзними збройними групами своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом і забезпечити дотримання стандартів у галузі прав людини.

У заяві організації наголошується, що цей заклик прозвучав після того, як так звана "Група друзів Сирії" визнала Національну коаліцію сирійських революційних і опозиційних сил в якості законного представника сирійського народу, на тлі зростаючого використання важких озброєнь сирійським урядом.

Як відомо, на початку листопада з'явився відеоролик, на якому зображена зникла в Сирії українська журналістка Кочнєва.

На відеозаписі довжиною 15 секунд вона говорить по-арабськи: "Мене звуть Анхар. Я була викрадена неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства і сирійські власті виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Сирійські бойовики, які викрали Кочнєву, висунули ультиматум, в якому обіцяють її стратити, якщо до певного терміну не будуть виплачені 50 мільйонів доларів.

Термін ультиматуму, висунутого бойовиками, закінчується 13 грудня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування