Порошенко про Митний союз: не можна бути частково вагітним

П'ятниця, 14 грудня 2012, 23:24

Саміт "Україна-ЄС" може відбутися 25 лютого 2013 року.

Про це в ефірі Шустер.Live заявив Петро Порошенко.

"Я сьогодні спілкувався з євродепутатами, і можу сказати, що в понеділок в Брюсселі буде обговорюватися питання щодо дати саміту Україна-ЄС. Найбільш ймовірно, це буде 25 лютого", - сказав він.

За словами Порошенка, до цього саміту Україна має можливість вирішити питання про лібералізацію візового режиму.

Він також заявив, що Україна готова до підписання угоди про асоціацію.

Коментуючи перспективи вступу України до Митного союзу, Порошенко категорично заявив, що "не можна бути частково вагітним". Водночас він висловився за створення зони вільної торгівлі з Росією.

Коментуючи стосунки з МВФ і повернення зовнішніх запозичень, Порошенко сказав, що "Україна, якщо вона почне реформи, то легко перекредитує всі запозичення на зовнішніх ринках".

"Єдине, що для цього потрібно робити – це продемонструвати прозорість державних фінансів", - додав він.

"А коли нам кажуть, що ми легко піднімемо бюджет – це брехня. Не можна вичавлювати гроші з економіки, яка вже не працює. Єдиний вихід – це навести лад у державних видатках, бо гроші має отримувати той, хто їх реально потребує", - заявив Порошенко.

"А коли виходять мери і кажуть, що я доб'юсь перерозподілу видатків, так ти їх спочатку, голубе сизий, зароби", - натякнув Порошенко на заяви Олександра Попова.

"Бачте, кажуть, що нікуди не дінеться опозиційний депутат, і змушений буде іти чи до прем'єра, чи до губернатора. Нікуди він не має ходити! Бо кожен громадянин є платником податків, і на нього по формулі мають перерозподілені гроші. А депутат може лише порадити, куди пріоритетніше використати гроші – на дорогу, лікарню чи дитячий садок. І коли буде система місцевого самоврядування, і люди будуть самі розподіляти кошти, тоді не треба буде бігати депутату до губернатора", - заявив він.

На початку свого виступу він привітав Юрія Луценка з днем народження і заявив, що, якби мав змогу добитися встановлення справедливого правосуддя, то пішов би працювати в уряд.

За його словами, в цьому парламенті була така конфігурація з якою можна було вести переговори про широку коаліцію ,а замість того депутатів "намагались нагнути через коліно".

Тому Порошенко сказав, що підтримує дії опозиції, коли вони вимагають персонального голосування і "б'ються за принципи".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News