Трасу "Київ-Чоп" не можуть розблокувати. Люди замерзають

Неділя, 16 грудня 2012, 16:28

Працівникам МНС поки не вдається розчистити ділянку автотраси "Київ-Чоп" між містами Броди і Буськ.

Про це повідомив УНІАН начальник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко.

"Ситуація на автодорогах області складна. Снігопад, дощ з льодом утворили на автошляхах крижаний покрив, перетворивши дороги на ковзанки. Через кількакілометрові затори спецтехніка МНС не може поки що ліквідувати затори", - сказав він.

"Важка снігоочисна техніка МНС працювала всю ніч, відтягували пасажирські автобуси з траси ближче до населених пунктів, де люди можуть зігрітися. Однак, на даний час навіть важка снігоочисна техніки фізично не може розчистити ділянку автотраси "Київ-Чоп" між містами Броди і Буськ, оскільки ця ділянка дороги ускладнена тим, що тут таке географічне розташування, що сильні вітри утворюють протяги і через трасу пролягають метрові снігові перемети. Зараз робиться все можливе, щоб відтягувати транспорт на узбіччя, а потім розчищати і посипати трасу", - зазначив Василенко.

Помічник начальника ГУ МНС України у Львівській області Віталій Туровцев повідомив, що в ніч на неділю працівникам МНС довелося витягувати із снігових переметів автомобіль "швидкої допомоги", який віз вагітну жінку до пологового будинку.

"Швидку вдалося витягти і породіллю доставили до лікарні", - повідомив Туровцев.

Як повідомили УНІАН очевидці подій з траси "Київ-Чоп", "на автотрасі стоять затори автомобілів довжиною по 15 – 30 кілометрів. На АЗС, які розташовані поблизу, люди розкупили майже всі продукти, продається рекордна кількість гарячих напоїв, власники автомобілів заправляються "під зав’язку".

"Значно гірше тим, хто застряг посеред траси у полі і далеко від населених пунктів – в автомобілях закінчується пальне, люди замерзають. А спецтехніки по розчищенню траси та працівників відповідних підрозділів, які мали б забезпечити евакуацію дітей та людей, які почуваються погано, а також дати гарячі напої – наразі немає", - розповіли очевидці.

Разом з тим, народний депутат, голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех заявила УНІАН, що влада на місцях самоусунулася від проведення рятувальних робіт щодо визволенню із снігового полону людей, в тому числі і пасажирів рейсових автобусів.

"До мене телефонують десятки людей з інформацією про надзвичайні ситуації, які виникли через погодні умови на автодорогах - і не сьогодні, як заявляють у ДАІ, а ще відучора. Зокрема, вчора о 17.30 з міста Броди у Львів виїхав рейсовий автобус, який застряг у снігових заметах і до цього часу (понад 18 годин) стоїть у багатокілометровому заторі біля села Ясенів (Бродівський район). В автобусі 20 пасажирів, з них – більшість діти-студенти, вони вже замерзають, а влада до цього часу не вжила заходів щодо рятування пасажирів цього автобуса. І в такій сніговій пастці сьогодні вночі опинився не один пасажирський автобус", - заявила Сех.

За її словами, вона ще з суботи звертається до органів місцевої влади щодо ситуацій на автошляхах області, її "запевняють, що роблять все можливе для розчищення доріг, звітують, що все робиться, а насправді нічого не роблять".

"Автомобілі стоять у 30-кілометрових заторах, вантажні фури по трасі стоять у 4 – 5 рядів, у снігові замети потрапив маршрутний пасажирський транспорт, а влада до цього часу не забезпечила необхідну техніку, щоб рятували людей, які буквально замерзають у заторах", - заявила Сех.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...