Рибак закликає "піднятися над партійними інтересами"

Понеділок, 17 грудня 2012, 12:09

Голова Верховної Ради Володимир Рибак запевняє, що робитиме усе від нього залежне для досягнення компромісу, щоб представники влади і опозиції "почули один одного".

Про це він заявив у понеділок під час наради з керівниками структурних підрозділів Апарату Верховної Ради і секретаріатів парламентських комітетів, повідомляє прес-служба ВР.

За словами Рибака, першочергові питання, що турбують громадян, потрібно вирішувати на законодавчому рівні.

Тому, наголосив він, потрібно усвідомити, що вибори закінчилися, "піднятися над партійними інтересами, взяти за основу інтереси людей і працювати для народу".

Рибак назвав необхідними порозуміння у сесійній залі та відмову від дій, "які не прикрашають Верховну Раду".

"Україна – європейська держава, і парламент також має бути європейським", - зауважив він.

На переконання спікера, і депутати, і співробітники Апарату ВР повинні разом піднімати авторитет єдиного законодавчого органу, у тому числі на міжнародній арені.

Голова Верховної Ради закликав працівників Апарату парламенту до конструктивної роботи.

"Головною одиницею у системі парламенту" Рибак назвав комітети і наголосив на важливості фахового підходу до підготовки законодавчих актів.

"Верховна Рада має приймати закони, які забезпечуватимуть європейські стандарти життя в Україні", - заявив він.

Рибак також наголосив, що усі законопроекти перед розглядом у сесійній залі мають отримати експертну оцінку відповідних управлінь Апарату парламенту.

Як відомо, Верховна Рада 7 скликання почала свою роботу з бійок представників провладної та опозиційних партій. Обрання Рибака спікером проходило після сутичок через "тушок" (депутатів, які пройшли в парламент від опозиції, але готові голосувати з більшістю).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування