"Курилки" у Раді закриють, а за дим депутатів обіцяють штрафувати

Понеділок, 17 грудня 2012, 13:27

Місця для паління у Верховній Раді закриють, а народні депутати, які куритимуть у приміщенні парламенту, будуть оштрафовані.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко на прес-конференції, коментуючи набуття чинності законом про заборону паління в приміщеннях закладів ресторанного господарства, органів держвлади й держустанов, а також на зупинках.

"Закон зобов’язані виконувати всі. І для народних депутатів немає жодних винятків у частині дотримання норм закону. Саме тому закон, який вимагає обмеження й у принципі ліквідації таких приміщень (для паління), буде виконаний", - сказав він.

Мірошниченко пояснив, що в приміщеннях і будинках може бути виділено до 10% площі під місця для паління, але це не стосується державних органів.

"Тобто, у Верховній Раді ці курилки повинні бути закриті. Ось така позитивна новина для народних депутатів", - зазначив Мірошниченко.

За його словами, якщо в парламенті залишаться місця для паління, то "штраф буде стягнений із Верховної Ради і плюс із народних депутатів, які палитимуть".

"Народні депутати повинні згадати, що вони є громадянами й на них поширюються норми всіх без винятку законів. На них можна складати адмінпротокл, вони несуть таку ж відповідальність", - нагадав "регіонал".

За словами Мірошниченка, палити депутати тепер повинні будуть виходити на вулицю.

При цьому "регіонал" сумнівається, що тютюнові компанії понесуть значні фінансові втрати через набуття чинності даним законом.

"Якщо ж говорити про втрати тютюнових компаній, безумовно, вони є й, як було зазначено, на певний відсоток зменшується виробництво, а отже, і зменшується споживання. Тобто мета, якої прагне сьогодні українське суспільство, - обмежити отруєння тютюновим димом здоров'я людей – вона досягається", - зазначив Мірошниченко.

"Що ж до тютюнових компаній, то я не впевнений, що вони втратять у доходах. Не впевнений, бо підвищується ціна", - сказав депутат.

Мірошниченко наголосив, що в парламенті та за його межами постійно працює лобі тютюнових компаній, однак із ним ведеться діалог і відповідальні політики роблять усе можливе, щоб захистити здоров'я українців.

16 грудня набув чинності закон, який забороняє паління тютюнових виробів і кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства, органів державної влади, місцевого самоврядування, інших державних установ, а також на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Верховна Рада ухвалила цей закон 24 травня, президент підписав його 13 червня.

"Інтерфакс-Україна", "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News