Томенко каже, що "Раду" відключають. Нацрада спростовує

Вівторок, 18 грудня 2012, 17:56

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення після обмеження трансляції каналу "ТВі" "взялася" відключати і парламентський телеканал "Рада".

Про це повідомив заступник глави ВО "Батьківщина", депутат Микола Томенко, цитує його прес-служба.

"Навіть у найгірші часи тиску на свободу слова в Україні через пряму трансляцію пленарних засідань Верховної Ради на Національному радіо і телеканалі "Рада" можна було слухати та бачити, що відбувається у парламенті", - нагадав він.

"На жаль, цей останній привілей демократії та свободи слова в Україні, завдяки якому можна було дізнатися, що існують різні точки зору стосовно різних питань розвитку України, ближчим часом буде зліквідовано", - зазначив Томенко.

Як стало зрозуміло, виключення телеканалу "Рада" із так званого "соціального пакету" в деяких областях України не є випадковим. Воно відбувається на підставі рішення Нацради, згідно з яким, до т.зв. "соціального пакету", тобто переліку обов’язкових для показу каналів кабельними операторами, уведені інші канали, близькі до влади та з надзвичайно низьким рейтингом.

Натомість парламентський канал "Рада", за рішенням Нацради, не потрапив до "соціального пакету". Це означає, що з нового року, якщо ситуація не зміниться, парламентський телеканал "Рада" може зникнути із "соцпакету" і збережеться лише у супутниковому телебаченні.

Томенко висловив переконання, що Верховна Рада має відреагувати на цю ситуацію.

"Всі фракції парламенту будуть захищати право громадян на те, щоб бачити, що відбувається у стінах українського парламенту. І вже ближчим часом Нацрада має прозвітувати про свою так звану "діяльність", зокрема, і в контексті фактичної ліквідації парламентського телеканалу "Рада", - вважає Томенко.

У свою чергу прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення спростовує заяву Томенка про обмеження трансляції "Ради" у ряді регіонів.

"Заява депутата Томенка про обмеження Нацрадою трансляції парламентського телеканалу "Рада" не відповідає дійсності. Регуляторний орган у сфері телерадіомовлення ні зараз, ні раніше не приймав жодного рішення, яке б можна було трактувати таким чином, і не давав ніяких вказівок на цей рахунок", - зазначає глава Нацради Володимир Манжосов.

У прес-службі уточнюють, що діє рішення Нацради від 23 липня 2003 року №1082, у п. 6 у якому йдеться про те, що ретрансляція програм дирекції телерадіопрограм управління справами Ради є обов'язковим для всіх систем багатоканального мовлення на одному з резервних каналів.

Також Манжосов додав, що інформація про відключення телеканалу в регіонах буде ґрунтовно вивчена, після чого будуть зроблені відповідні висновки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
Усі новини...