Генпрокуратура збирається закрити "Батьківщину"?

Четвер, 20 грудня 2012, 07:44

У Генпрокуратурі розслідують фінансування партії "Батьківщина" за рахунок коштів одного з київських конвертаційних центрів.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерело в ГПУ.

За його даними, в ГПУ зацікавилися джерелами фінансування партії "Батьківщина" в середині листопада, після спецоперації, в результаті якої була припинена діяльність одного з київських конвертаційних центрів.

"За нашою інформацією, цей центр обслуговував БЮТ. У комп'ютері містилися номери рахунків, з яких фінансувалася виборча компанія Юлії Тимошенко в 2010 році. Якщо вдуматися, то виходить, що кандидат у президенти фінансувався з-за кордону! Якщо все буде доведено, це поставить хрест на Тимошенко як на політику і на її партії, яку після суду можна буде просто-напросто закрити", - заявив високопоставлений співрозмовник в Генпрокуратурі.

Водночас представники Партії регіонів вважають, що до заборони найбільшої опозиційної партії справа не дійде.

"Ліквідація партії - крайній захід, не думаю, що це станеться з партією "Батьківщина", за яку проголосували мільйони людей. Якщо ці факти будуть доведені, максимум, що станеться, - ця інформація буде розголошена", - сказав депутат Олександр Стоян.

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Григорій Немиря був допитаний у Генпрокуратурі у справі про фінансування партії за кордону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...