Путін: Україна зробила стратегічну помилку

Четвер, 20 грудня 2012, 12:23

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Україна зробила стратегічну помилку, не віддавши в оренду свою газотранспортну систему.

Про це він заявив на прес-конференції в Москві, повідомляє кореспондент УНІАН у РФ.

"Я думаю, що наші українські партнери зробили стратегічну фундаментальну помилку свого часу", - сказав Путін.

"Ми пропонували разом із європейцями узяти під оренду ГТС України, не порушуючи українського законодавства, не забираючи її у власність, залишаючи її у власності української держави. Узяти під оренду й одночасно взяти на себе зобов'язання з розвитку й завантаженню української ГТС", - продовжив він.

За словами Путіна, те, що відбулося в останні роки, у тому числі, скандал у 2009 році, спонукав Росію прискорити будівництво інфраструктурних проектів.

Він нагадав, що вже побудовано "Північний потік" із можливістю транспортувати 55 млрд. кубометрів газу на рік, будується "Південний потік" на 63 млрд. куб.

За словами Путіна, крім трубопроводів, у тому числі на сході Росії, будуть розвиватися поставки зрідженого газу.

"Такої залежності від традиційних транзитних держав уже не буде", - зазначив президент Росії.

"Постане питання взагалі про доцільність існування ГТС України. Це системне питання української економіки", - заявив Путін.

Водночас, він заявив, що РФ готова й зараз вести діалог щодо цього

За словами російського президента, якщо господарчі суб'єкти продовжать працювати як найближчі партнери й справжні друзі, буде знайдено компромісне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування