Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київській вчительці, яка воює за землю на Печерську, не допоміг жоден депутат

П'ятниця, 21 грудня 2012, 15:26

Представники київської вчительки Ніни Москаленко, яка бореться за власний будинок у центрі Києва, просили про допомогу багатьох політиків і депутатів, однак ніхто так і не зміг їм допомогти.

Про це "Українській правді" розповіла довірена особа Ніни Москаленко Тетяна Хрещик.

За її словами, першим, до кого звернулися захисники вчительки, був тодішній депутат Юрій Кармазін.

"Він приїжджав, коли були напади рейдерів, робив на територію будинку особисту приймальню. Але потім почалися вибори, проблеми, і він, мабуть, перейшов на свою власну тему. Він зараз голодує, сам бореться з несправедливістю і, думаю, йому просто не до цього", - розповіла Хрещик.

Далі, за словами жінки, був депутат Володимир Ар’єв.

"Нам ніхто з депутатів не зміг допомогти. Ми зверталися до Ар’єва ще перед виборами. Вони сказали: принесіть документи, ми принесли. Це був період виборів, потім ці документи десь загубилися, ми їх ледь знайшли. Тоді помічник Ар’єва сказав: "Ми вам у цій справі допомогти не можемо, тому що ми самі свого часу не могли захиститися від цієї людини, яка на Ніну нападає". Ви розумієте, це Василь Грицак", - сказала Хрещик.

"Тоді я забрала документи, але зараз Ар’єв запропонував зробити прес-конференцію або круглий стіл", - додала вона.

Сам Ар’єв у коментарі "Українській правді" заявив, що вчителька просила у нього юридичної допомоги.

"Наш юрист консультував, але тепер вона хоче, щоб ми допомогли з прес-конференцією. Я у понеділок даватиму заявку, щоб їй виписали перепустку до Верховної Ради і подаватиму заявку на брифінг у кулуарах парламенту, щоб вона могла зробити свою заяву", - сказав Ар’єв.

Також представники Ніни Москаленко зверталися до нинішнього депутата Олександри Кужель, щоправда, сама Кужель цього не визнає.

"Ми зверталися до Кужель. Спочатку нам сказали, що допоможуть, чим зможуть. А потім вона порадилася зі своїми адвокатами, і коли ми подзвонили до помічника, він сказав: "Навряд чи пані Кужель зустрінеться з вами, вона дуже зайнята". Потім нам ще одна знайома Кужель сказала, що це "бєспрєдєл, але адвокати є, вони працюють, а ми допомогти нічим не можемо", - розповіла Хрещик.

Крім того, за її словами, люди Кужель пропонували провести акцію на підтримку Ніни Москаленко, "але для цього треба час, підготовка, це буде проведено, але коли, ми не знаємо".

"Я не буду називати людину, яка була посередником між нами і Кужель, але вона сказала: "Зупинити цю вакханалію може лише один президент", - додала Хрещик.

У свою чергу Кужель у коментарі "Українській правді" заявила, що сама шукала контакти Ніни Москаленко і чекала, коли та на неї вийде.

"Я публічно написала: ось мій телефон, він відомий, хай вона зі мною зв’яжеться. Я не знаю, що відбувається. Я лише, як і ви, читала це в інтернеті", - сказала Кужель.

На ремарку журналіста про те, що редакція має контакти Ніни Москаленко та її довірених осіб і може їх передати, Кужель відповіла:

"Вона (Ніна Москаленко) має передати, вона має мені подзвонити".

На ремарку про те, що у редакції є інформація, що Кужель вже спілкувалася з представниками Москаленко, вона відповіла: "Це неправда. Всіх, хто мені писав, я просила: давайте ми з нею зв’яжемося".

"Мені дзвонила якась жінка і казала: "Ви знаєте, там виселяють". Я кажу: "Знаю, але я не можу на неї вийти. Вона може на мене вийти?", - додала Кужель.

Захисники Ніни Москаленко також зверталися до голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, оскільки вважають, що за справою Москаленко стоїть "регіонал" Василь Грицак, який є ворогом Бродського.

"Ще я дзвонила Михайлу Бродському, розповіла всю історію. Він сказав: "Що ви хочете від мене?" Я кажу: "Грицак в інтерв’ю вас згадував, що ви – його ворог, і що нібито ви навіть заплатили Ніні Іванівні, щоб вона називала ваше ім’я". Бродський засміявся і сказав, що у нього немає часу, "передзвоніть пізніше". Я дзвонила пізніше, але ми так і не змогли з ним домовитися про допомогу. Я так зрозуміла, що йому це нецікаво", - розповіла Хрещик.

Крім того, Ніна Москаленко зверталася до самого Грицака. "Ми написали заяву, але жодної відповіді не отримали", - заявила Хрещик.

"Найжахливіше те, що всі розуміють, що відбувається – не тільки депутати, а й в суді розуміють, що справа сфальсифікована, в міліції, журналісти. Але ніхто не може нічого зробити. Справа не в цих депутатах, а в системі. Вона може будь-кого зім’яти – і того ж Ар’єва, і Кужель, всіх!", - додала жінка.

Разом з тим вона висловила вдячність ВО "Свобода", активісти якої влаштували чергування в домі Ніни Москаленко.

"Українська правда" зверталася до Грицака з проханням прокоментувати чутки про те, що він стоїть за спробами відібрати у Ніни Москаленко будинок.

"Можете дати інтерв'ю і сказати, що Василь Грицак забрав всю землю і всі будинки на Печерську, а у всіх, у кого не забрав, забере", - зіронізував лише Грицак.

Як відомо, вчителька Ніна Москаленко вже півроку воює за власну землю і будинок на Печерську. Вона пережила кілька рейдерських нападів, її вікна били, а на неї завели три кримінальні справи і намагалися звільнити з роботи.

За цими діями, як підозрює вчителька та її представники, стоїть Грицак. Також висувалися версії про те, що фігурантами цієї справи є хокеїст Юрій Бабенко, який володіє кількома ділянками землі поряд, а також генерал Станіслав Денисюк (колишній начальник УМВС в Харківській області, начальник податкової адміністрації Харківської області) і генерал, колишній начальник УМВС в Сумській області Олександр Москальчук.

Нещодавно Печерський райсуд постановив виселити Ніну Москаленко з її мамою і неповнолітнім сином з її будинку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування