"Свобода" може погодитися на один робочий день у Раді

П'ятниця, 21 грудня 2012, 19:14

Фракція "Свободи" може погодитися на проведення одного дня голосування в парламенті.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради, депутат від "Свободи" Руслан Кошулинський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми погодимося на будь-які варіанти, які б спричинили персональне голосування. Буде це вигідно, ми і на один день погодимося. Ми на що завгодно погодимося, щоб відійти від практики, яка була в минулій каденції", - сказав він.

За словами віце-спікера, система "сенсорної кнопки" для голосування поки що не введена в парламенті.

"Партія регіонів зараз намагається знайти для себе зручний механізм з урахуванням того, що їм дуже складно звести для постійного голосування всіх членів своєї фракції", - пояснив він.

За словами Кошулинського, фракція Партії регіонів і пропонує ввести варіант одноденного голосування по четвергах.

"Вони намагаються знайти якусь світову практику: електронний підпис, як в Америці, дзвіночки, як у Великобританії, починаючи від пабів... таким чином, для них і це проблема... і тепер вони шукають механізм реалізації цього (норма регламенту про персональне голосування)", - сказав віце-спікер.

При цьому він підкреслив, що позиції фракцій "Свобода", "Удар" і "Батьківщина" залишаються незмінними, а опозиційні фракції наполягають на обов'язковому персональному голосуванні у сесійній залі.

"Якщо провладна більшість не прислухається до цього, ми будемо діяти будь-якими методами, які дозволяє нам закон про статус народного депутата, зупиняючи такі незаконні дії, які вони будуть здійснювати (голосування депутатів один за одного)", - підкреслив Кошулинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News