Тігіпко теж пропонує Раді підтвердити євроінтеграцію

П'ятниця, 21 грудня 2012, 19:31

У Верховній Раді зареєстровано проект заяви "Про підтримку євроінтеграційних прагнень українського народу та укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Відповідний проект постанови у парламенті зареєстрував депутат, заступник глави парламентської фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко, повідомляє його прес-служба.

"Європейський вибір для України є безумовним. Про це сьогодні говорить президент, це розуміють в парламенті і уряді. Я впевнений, що ми не повинні відходити від цього вектора навіть коли Європа переживає не найкращі часи, адже ЄС - це кращі стандарти демократії та економіки", - вважає депутат.

Він зазначив, що Україна отримала позитивні сигнали від Європейського Союзу: зокрема, в лютому відбудеться саміт Україна-ЄС, на початок року намічена лібералізація візового режиму для окремих категорій громадян.

Депутат висловив упевненість, що Україна буде готовою до підписання Угоди про асоціацію з ЄС наступного року і зможе завершити всі необхідні для цього перетворення в економіці, політичній і соціальній сферах.

"Інтеграція в Європейський Союз дозволяє зробити якісний стрибок у поліпшенні законодавства, в змінах у соціальній, політичній та економічній сферах. Україна повинна використати цей шанс на 100%", - упевнений Тігіпко.

Разом з тим, на його думку, зовнішня політика України повинна визначатися економічними інтересами.

"Саме тому нам потрібно вибудовувати прагматичні стосунки з Росією та іншими країнами СНД", - підкреслив політик.

У п’ятницю стало відомо, що глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Верховна Рада повинна ще в 2012 році розглянути питання про підтримку європейської інтеграції і необхідність подальшого зближення з Європейським Союзом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News