Інтереси Тимошенко лобіюють через Клінтон - Кузьмін

П'ятниця, 21 грудня 2012, 21:53

Інтереси екс-прем'єра Юлії Тимошенко в США лобіюють спеціально найняті люди, в тому числі через Держдепартамент країни.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі "Шустер Live", відповідаючи на запитання, хто в США лобіює інтереси Юлії Тимошенко.

"Микола Мельниченко, який повернувся в Україну, дав свідчення українським слідчим про те, що це за люди. Він назвав прізвища людей, які брали участь у цій змові, як з боку України, так і з боку США. І про деяких американських громадян я повідомляв президенту США", - зазначив він.

"Зі свідчень Мельниченка випливає, що до цих беззаконь причетний представник лобістської фірми "Вілі Рейн" Джо Вільямсон і Ральф Чач, яких найняв чоловік Тимошенко Олександр, для створення її позитивного іміджу в США і дискредитації українських слідчих", - уточнив перший заступник генпрокурора.

"Також серед згаданих осіб був колишній сенатор Джим Слетер, який лобіює інтереси Тимошенко у Конгресі і Державному департаменті США, використовуючи особисті стосунки з керівником Держдепу США Хіларі Клінтон. Це і адвокат Стівен Гунел, який, до речі, працював помічником нинішнього заступника генпрокурора США", - перерахував Кузьмін.

"Я нагадаю, що саме ці люди брали активну участь у лобіюванні відомої резолюції 456 по Україні. І сенат США цю резолюцію прийняв", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування