Немиря визнав, що знає підозрілу компанію - Кузьмін

Субота, 22 грудня 2012, 01:40

Заступник глави партії "Батьківщина" Григорій Немиря підтвердив, що конвертаційна фірма, яку підозрюють у фінансуванні партії, йому відома.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі "Шустер Live", коментуючи розслідування справи щодо фінансування партії "Батькивщіна".

Він повідомив, що Немиря довго ухилявся від допиту, і "навіть був за неявку оштрафований судом", але буквально через там чотири години після прес-конференції (на якій Кузьмін розповів про подробиці розслідування) Григорій Немиря з'явився в Генпрокуратуру і почав давати свідчення".

"Чому почав? Тому що допит, на його прохання, був перерваний і перенесений на пізніший термін. Але, тим не менш Немиря підтвердив, що ця фірма "Річ Консалтинг" йому добре відома. Директор цієї фірми є особистим другом Немирі. Та все, що пов'язано з цією фірмою, Немиря знає", - розповів Кузьмін.

"За українськими законами фінансування політичних партій іноземними компаніями та іноземними державами заборонено. Більш того, встановлена ​​кримінальна відповідальність", - додав він.

"При цьому слідчому попалися в руки документи, з яких випливало, що послуги політичної партії оплачувалися іноземними компаніями, а рахунки на оплату піар-послуг БЮТу виставлялися на заступника глави Немирю", - уточнив чиновник.

"Він, як народний депутат, висловив дату, коли йому зручно прийти до слідчого... Тому Немиря прийде до нас коли йому буде зручно це зробити і така дата узгоджена", - сказав перший заступник генпрокурора.

"Крім того, ми, природно, направили запити правоохоронним органам тих країн, де зареєстровані ті компанії (які нібито фінансували партію) і сподіваємося отримати відповідь. Про те чи були ці операції, як вони проведені, хто власник цих підприємств, хто засновник, хто фактичний власник і хто керуючий цими компаніями", - розповів Кузьмін.

При цьому він зазначив, що "деякі політики знову говорять про те, що тут репресії, що ображають опозицію", але "тут немає ніякого політичного підґрунтя".

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Григорій Немиря був допитаний у Генпрокуратурі у справі про фінансування партії за кордону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...