Балога: навіть звільнення Тимошенко і Луценка не виправить відносини з Заходом

Субота, 22 грудня 2012, 10:15

Західне співтовариство пройшло точку неповернення у відносинах з правлячою нині владною командою.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише народний депутат Віктор Балога.

"Не варто чекати чогось проривного і від майбутнього саміту Україна-ЄС, проведення якого досі під питанням. Більш того, думаю навіть звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також припинення кримінальних справ проти опозиційних політиків вже не здатне сприяти вирішенню навіть частини двосторонніх проблем", — вважає Балога.

За його словами, Захід розцінює політичні переслідування не як помилки й непорозуміння, а як точні свідчення перетворення України на державу, правляча еліта якої не розуміє і не приймає європейських цінностей.

"Остаточно знищити цей шанс можуть незграбні гри в геополітики і геоекономіки, які Київ затіває всякий раз, коли падає температура у відносинах з Брюсселем. Маю на увазі нарочито гучні розмови про зближення з тими структурами на пострадянському просторі, які фактично управляються Росією", — зазначив політик.

"Але Захід на подібний примітивний шантаж давно не звертає уваги. Для нього недемократична корумпована Україна не представляє беззастережної цінності (без Білорусі Європа якось обходиться, і нічого ...)", — додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...