Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: Опозиція повинна викликати уряд до Ради, а не ходити "в гості"

Понеділок, 24 грудня 2012, 09:59

Опозиція повинна викликати уряд чи окремих урядовців на засідання Верховної Ради, а не ходити на засідання Кабінету міністрів.

Таку думку висловив депутат "Батьківщини" Микола Томенко у відповідь на запитання про те, якими повинні бути взаємини опозиції та нового уряду, повідомляє його прес-служба.

"Ідеї певної співпраці опозиції з урядом, скажімо, шляхом відвідування засідань Кабміну уповноваженими представниками опозиції, виглядають політичною наївністю", - сказав Томенко.

"По-перше, на засіданнях Кабміну, наскільки ми поінформовані, в принципі не відбуваються дискусії навіть серед членів уряду, адже там лише голосуються або затверджуються певні рішення", - зазначив він.

Як приклад опозиціонер навів нещодавню заяву Валерія Хорошковського та відсутність у новому складі уряду Сергія Тігіпка як політиків, які мають більш проєвропейські погляди і виступають проти участі України у Митному союзі.

"По-друге, завдання парламентської опозиції – здійснювати системний контроль за діяльністю уряду та відповідним чином реагувати на це або зверненнями до правоохоронних органів, або в інший спосіб не допускати незаконних та антидержавних рішень", - наголосив Томенко.

Тому, переконаний він, опозиція повинна викликати на засідання Верховної Ради уряд чи окремих урядовців, а не ходити на засідання Кабміну і слухати чи записувати ідеї нинішніх урядовців.

Раніше лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція контролюватиме дії влади, і не виключив, що представники опозиції приходитимуть на засідання Кабміну для "адекватного реагування на антиконституційні, антидержавні рішення" представників влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування