Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС запевняють, що Кожара курсу не змінить

Понеділок, 24 грудня 2012, 20:44

Зовнішньополітичний курс України залишається незмінним після зміни керівництва в Міністерстві закордонних справ, заявляють у дипломатичному відомстві.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зовнішньополітичний курс країни чітко визначений президентом України з урахуванням думки більшості громадян. Це - послідовний рух на шляху євроінтеграції при одночасному розвитку партнерських рівноправних відносин з Росією", - сказав він.

Чиновник зазначив, що цей курс не залежить від імені міністра.

Крім того, представник МЗС нагадав, що Леонід Кожара, будучи депутатом, працював саме в євроінтеграційному напрямку, а Костянтин Грищенко, який переконаний в європейському майбутньому України, рішенням президента введений до складу уряду на посаду віце-прем'єра.

"Тому прихильникам геополітичної альтернативи я б не радив відкривати шампанське", - резюмував Волошин.

Як відомо, Грищенко в понеділок був звільнений з поста глави МЗС, який займав з 11 березня 2010 року. До цього він був послом України в Росії.

Новим главою українського зовнішньополітичного відомства президент Віктор Янукович призначив депутата від Партії регіонів Леоніда Кожару, який раніше був заступником глави парламентського комітету у закордонних справах, заступником лідера Партії регіонів з питань міжнародної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...