РАДА ПОДІЛИЛА КОМІТЕТИ

Вівторок, 25 грудня 2012, 11:23

Верховна Рада розподілила комітети Верховної Ради за відповідне рішення проголосували 339 депутатів.

Представник "Батьківщини" Андрій Шевченко заявив, що влада не дозволила опозиції очолити контрольні комітети.

Розподіл комітетів виглядає наступним чином:

1. Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин очолить регіонал Григорій Калетнік, його заступником буде представник УДАР Тарас Кутовий;

2. Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією очолить представник УДАРу Віктор Чумак . Його першим заступником стане Геннадій Москаль з фракції "Батьківщина", а другим заступником регіонал Микола Джига.

В цьому комітеті також працюватимуть представник "Батьківщини" Анатолій Гриценко та регіонал Ян Табачник .

3. Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики очолив комуніст Спірідон Кілінкаров, його першими заступниками стали регіонал Володимир Вечерко та представник "Батьківщини" Геннадій Зубко.

Також посаду заступника отримав Дмитро Андрієвський.

4. Комітет з питань бюджету очолить близький до Ріната Ахметова регіонал Євген Геллєр. Його заступниками будуть мажоритарник, що приєднався до Партії регіонів, Сергій Буряк, комуністка Оксана Калетник, регіонал Олександр Волков, Валерій Дубіль від "Батьківщини", Ярослав Дубневич (УДАР).

Всього в комітет увійшло 35 депутатів. Серед них Нестор Шуфрич, Андрій Деркач, Василь Хмельницький, Артем Щербань, Віктор Жеребнюк, Олександр Пресман (Партія регіонів), Павло Різаненко (Удар), Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин ("Свобода"), Ігор Скосар, Тетяна Слюс, Олег Медуниця ("Батьківщина") та "тушка" Олександр Табалов.

5. Комітет з питань верховенства права та правосуддя очолить регіонал Сергій Ківалов. Його заступниками стануть Олег Махніцький ("Свобода"), Роман Романюк (УДАР), Дмитро Шпенов (Партія регіонів) та Павло Петренко ("Батьківщина").

В цьому ж комітеті працюватимуть Сергій Власенко та Вадим Колесніченко.

6. Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування очолить мажоритарник Давид Жванія, що увійшов до фракції Партії регіонів.

Його заступниками будуть комуністка Ольга Михайленко, Наталія Новак (УДАР), Олег Сиротюк ("Свобода"), Руслан Князевич ("Батьківщина") регіонал Олег Парасків.

В цьому ж комітеті працюватиме лідер УДАР Віталій Кличко, екс-міністр ЖКГ Анатолій Близнюк та брат губернатора Харківщини Дмитро Добкін.

7. Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи отримала свободівка Ірина Сех. Її заступника стали Олег Лукашук ("Батьківщина"), регіонали Сергій Глазунов та Євген Балицький.

8. Комітет з питань економічної політики очолить представник "Батьківщини" Андрій Іванчук. Серед його заступників будуть регіоналка Ірина Горіна, представниця "Батьківщини" Ксенія Ляпіна, свободівець Михайло Головко.

В цьому ж комітеті працюватиме Віктор Пинзеник та безпартійний Ігор Палиця.

9. Комітет з питань європейської інтеграції очолить представник "Батьківщини" Григорій Немиря.

Його заступниками будуть регіонала Ірина Бережна, ударівка Ірина Геращенко, свободівець Олег Панькевич, регіонал Віктор Тихонов.

В цьому комітеті працюватимуть Віктор Балога (позафракційний), Петро Порошенко (позафракційний), Юлія Льовочкіна (Партія регіонів), Борис Тарасюк ("Батьківщина").

10. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності очолить представник "Батьківщини" Андрій Кожем'якін. Його заступниками будуть 5 регіоналів, серед яких Артем Пшонка та Володимир Олійник, Дмитро Шенцев.

11. Комітет у закордонних справах очолив регіонал Віталій Калюжний. Його заступниками будуть ударівець Валентин Наливайченко та представниця "Батьківщини" Леся Оробець.

12. Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій очолить регіонал Валерій Омельченко. Його заступниками будуть регіонали Анатолій Гіршфельд та Олексій Білий, ударівець Олександр Мочков та Руслан Лук'янчук ("Батьківщина").

В цьому ж комітеті також працюватимуть Сергій Тігіпко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок та син президента Віктор Янукович.

13. Комітет з питань культури і духовності очолить В'ячеслав Кириленко ("Батьківщина"). Його заступниками будуть регіонала Інна Богословська та ударівка Марія Матіос. В цьому ж комітеті працюватимуть Таїсія Повалій, Олесь Доній, Олександр Бригинець.

14. Комітет з питань науки і освіти очолить представниця "Батьківщини" Лілія Гриневич. Її заступником буде Олександр Сич від "Свободи" , а також регіонал Микола Сорока та комуніст Олександр Зубчевський.

В цьому ж комітеті працюватиме свободівка Ірина Фаріон та Андрій Парубій.

15. Комітет з питань національної безпеки і оборони очолить екс-спікер Володимир Литвин. Його заступниками будуть регіонали Анатолій Кінах, Віктор Розвадовський, представник "Батьківщини" Роман Забзалюк.

В цьому ж комітеті працюватиме Адам Мартинюк.

16. Комітет з питань охорони здоров'я очолить регіонала Тетяна Бахтєєва, її заступниками будуть комуністка Ірина Спіріна, представник "Батьківщини" Роман Ілик, регіонал Олександр Біловол та свободівець Олег Гелевей.

В цьому ж комітеті працюватиме представниця "Батьківщини" Тетяна Донець.

17. Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки очолить представник "Батьківщини" Микола Мартиненко.

Його заступниками будуть 4 регіонали та один свободівець.

В цьому комітеті працюватимуть представник "Батьківщини" Сергій Пашинський, регіонал Микола Рудьковський, регіонал Віктор Турманов.

18. Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів очолить представник "Батьківщини" Валерій Сушкевич. Його заступниками будуть регіонал анатолій Гончаров та ударівець Сергій Куніцин.

В цьому ж комітеті працюватиме Арсеній Яценюк.

19. Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики очолить представниця "Батьківщини" Олександра Кужель. Її заступником буде регіонал Владислав Лук'янов.  

20. Комітет з питань податкової та митної політики очолить регіонал Віталій Хомутиннік. Серед його 7 заступників будуть ударівка Оксана Продан, позафракційний Ігор Єремєєв.

Всього в комітеті працюватиме 26 депутатів. Серед яких тушка-син Андрій Табалов, представник "Батьківщини" Сергій Терьохін, регіонали Катерина Ващук, Олександр Герега, Таріел Васадзе, Сергій Клюєв, Дмитро Святаш.

21. Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин очолив ударівець Валерій Пацкан.

Його заступниками будуть представники "Батьківщини" Андрій Шевченко, Ірина Луценко, регіоналка Ганна Герман.

22. Комітет з питань правової політики очолив регіонал Валерій Писаренко.

В комітеті працюватимуть Микола Катеринчук, Костянтин Жеваго, Сергій Міщенко, Андрій Мохник.

23. Комітет з питань промислової та інвестиційної політики очолить регіонал з групи Ахметова Юрій Воропаєв.

Його заступниками будть Сергій Фаєрмак з "Батьківщини", регіонал Володимир Бойко, Вячеслав Богуслаєв. В цьому комітеті працюватиме Михайло Чечетов.

24. Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України знову очолить регіонал Володимир Макєєнко.

Його заступниками будуть представник "Батьківщини" Андрій Пишний, ударівеці Валерій Карпунцов та Едуард Гурвіц.

В цьому ж комітеті працюватиме Арсен Аваков та Олександр Єфремов .

25. Комітет з питань свободи слова та інформації очолить представник "Батьківщини" Микола Томенко.

Його заступниками будуть регіонал Олена Бондаренко, Микола Баграєв, свободівець Ігор Мірошниченко.

Більшість в комітеті становитиме опозиція.

26. Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму очолить ударівець Артур Палатний. Його заступниками будуть регіонал Ельбрус Тедеєв, представник "Батьківщини" Віталій Данілов, свободівець Ігор Янків.

 В цей же комітет відправили працювати Івана Кириленка.

27. Комітет з питань соціальної політики та праці очолить комуніст Павло Цибенко. Його заступниками серед інших будуть регіонал Ярослав Сухий та ударівець Павло Розенко. В цьому комітеті працюватиме Людмила Денисова, регіонала Світлана Фабрикант.

28. Комітет з питань транспорту і зв'язку очолить регіонал Борис Колесніков. Його заступниками будуть представник "Батьківщини" Костянтин Бондарєв та ударівець Руслан Сольвар.

29. Комітет з питань фінансів і банківської діяльності очолить регіонал Олександр Риженков. Одним з його заступників буде син прем’єра Олексій Азаров.

Комісію з питань приватизації очолив комуніст Євген Мармазов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування