Влада хоче знищити Луценка фізично – "Батьківщина"

Вівторок, 25 грудня 2012, 13:52

У об’єднаній опозиції вважають, що рішенням Менського райсуду Чернігівської області у справі Юрія Луценка влада засвідчила намір "фізично знищити" екс-голову МВС.

"Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання Юрія Луценка за станом здоров’я, є фактично судовим узаконенням тортур щодо одного з політичних опонентів чинної влади", - йдеться в заяві.

"Цим судовим рішенням нинішній авторитарний режим чітко засвідчив свої реальні наміри фізично знищити Юрія Луценка шляхом ненадання йому необхідної медичної допомоги та можливості лікуватися у стаціонарі від хвороб, які він отримав за час незаконного перебування у в’язниці", - стверджує "Батьківщина".

За словами опозиціонерів, відмова у лікуванні Луценкові продемонструвала і "недієздатність і бутафорність" нового Кримінального процесуального кодексу.

"Це судове рішення ухвалювалося за прямою вказівкою президента Януковича, як головного замовника політичної розправи над лідером "Народної самооборони", - переконані в об’єднаній опозиції.

"Виконавцем замовлення та співучасником злочину проти прав і свобод відомого опозиціонера став суддя Олександр Савченко. Прізвище цього судді буде додано до списку осіб, які причетні до політичних репресій, порушення прав людини в Україні та фальсифікації виборів", - заявляє "Батьківщина".

Партія інформує, що оновлену версію списку передадуть "європейським та міжнародним інституціям, урядам демократичних країн для вивчення питання щодо застосування персональних санкцій відносно його фігурантів, в тому числі, в рамках нещодавно ухваленого в США "Закону Магнітського".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування