Наступник Ярославського хоче викупити скандальний стадіон "Металіст"

Середа, 26 грудня 2012, 08:56

Новий власник харківського футбольного клубу "Металіст", бізнесмен Сергій Курченко має намір викупити з комунальної власності стадіон, на якому грає команда.

Про це йдеться у заяві Курченка, яка розміщена на офіційному сайті ФК "Металіст".

"Як ви знаєте, на реконструкцію стадіону "Металіст" було витрачено 100 млн доларів, 30 млн доларів витратив Ярославський, а 70 млн доларів були виділені з міського бюджету", - зазначив він.

"У конфлікті між міською владою та Олександром Ярославським я не брав ніякої участі, але хочу поділитися думкою про те, яким я бачу вихід із ситуації. Найближчим часом я зроблю офіційну пропозицію міській владі викупити їхню частку і стати стовідсотковим власником стадіону, а вони щоб витратили всі ці кошти на потреби міста та області", - наголосив Курченко.

Бізнесмен зауважив, що купівля ФК "Металіст" відбулася на "ринкових взаємовигідних умовах" і колишній власник клубу Ярославський "отримав високу компенсацію". 

Як відомо,  Кернес в інтерв'ю Українській правді заявляв, що стадіон "Металіст" має бути повернутий у комунальну власність Харкова.

У той же час тодішній президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський назвав це махновщиною й заявив, що готовий віддати Кернесу й стадіон, і команду.

Пізніше депутати Харківської міськради прийняли звернення до голови облради Сергія Чернова із проханням передати в комунальну власність Харкова стадіону "Металіст".

Ці події і стали причиною, чому Ярославський продав команду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування