Скандальний російський чиновник каже, що українцям заборонили з ним спілкуватися

Четвер, 27 грудня 2012, 10:26

Керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що його українським колегам потрібно отримувати спеціальний дозвіл, щоб спілкуватися з ним.

"Я хотів би більш тісно співпрацювати з нашими колегами (з України). Я точно знаю, що існує негласна заборона моїм колегам спілкуватися зі мною", - сказав Онищенко на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Онищенко заявив, що його українським колегам доводиться погоджувати з міністерством закордонних справ свої поїздки в Росію в рамках співпраці з Роспотребнадзором.

"Вони говорять: ти знаєш, я можу полетіти Занзібар, Гонолулу, на Балі, але для того, щоб поїхати в Росію, я повинен запитати дозволу МЗС", - сказав глава Росспоживнаглядом.

"Але це повний маразм, з яким я, взагалі-то, не згоден", - заявив Онищенко.

Він зазначив, що співпраця російського і українського відомства має велике значення, оскільки економіка України частково орієнтована на Росію.

"Звичайно ж, економіка України, враховуючи навіть те, що люди знаходять тут собі можливість заробити на життя, вона більше орієнтована на Росію, на російський ринок", - заявив Онищенко.

Як відомо, в 2012 році Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії українських сирів.

Онищенко відомий численними скандальними висловлюваннями на адресу українських чиновників.

Зокрема, він погрожував закрити російсько-український кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування