Обвинуваченого в терактах допитували в шпагаті і обіцяли показати, яке крихке людське тіло

Четвер, 27 грудня 2012, 15:11

Підсудний Дмитро Рева, обвинувачений в пособництві в організації дніпропетровських терактів, заявляє, що до нього застосовували силовий вплив під час допиту.

Про це йдеться в його листі, переданому в "Українську правду".

У листі викладає своїм версії, чому опинився обвинуваченим у справі, у тому числі і політичну.

За його словами, при ознайомленні з матеріалами справи, йому попався на очі документ, що становить список з 13 осіб, які на думку слідства СБУ, входили в основне коло спілкування головного з підозрюваних Віктора Сукачова.

Вже в цьому документі, складеному за кілька днів до арешту Реви, повідомлялося, де він був під час терактів.

"Це вказує на те, що задовго до дій з мого затримання, співробітники СБУ навідалися на моє місце роботи і зібрали довідки про громадянина Реву Д.В. Напевно, коли оперативна група проводила моє затримання, слідство знало про факт моєї спільної діяльності з Сукачовим, у складі групи з декількох політтехнологів, в рамках PR-кампанії опозиційного депутата Михайла Соколова ", - вважає підсудний.

На думку Реви, в контексті протистояння влада-опозиція навесні 2012р., "спокуса піднести дніпропетровські вибухи, як проект опозиції з дискредитації української влади була великою".

"Принаймні, у вечір затримання, будучи доставленим у відому у вузьких колах будівлю на вулиці Червоній, мені впродовж декількох годин, з положення напівшпагат з піднятими руками, доводилося відповідати суворому сивоусого чекістові на питання" Що пообіцяв мені пан Соколов в нагороду за здійснення операції "пекельне пекло"? ", - розповів Рева.

 

 

"Мої доводи про принципову відмінність політичного консультування від політичної діяльності були для нього непереконливі, сбушник сердився і обіцяв за валяння дурня продемонструвати мені наскільки крихке людське тіло, а як бонус за визнання обіцяв кави і сигарету", - додав підсудний.

"Згодом, після з'ясування того, що наша спільна робота з Сукачевим завершилася ще в 2011 році, а він сам співпрацював далеко не тільки з опозиційними силами, слідство від даної версії відмовилося, що, в іншому, ніяк не відбилося на моєму становищі", - зазначив Рева.

Серед інших версій свого арешту, він не виключає бажання вислужиться органів прокуратури та кадрові ігри.

"Ще до того, як судом було винесено рішення про мій арешт, дніпропетровський прокурор Н. Марчук заявила, що затримані саме ті терористи і вина їх доведена. Іншими словами, помилки бути не може, давайте швидше відкривати шампанське, нагороджувати один одного званнями і преміями ", - написав Рева.

"Так і робили, навіть фільми пафосні знімали, про те, як доблесні силовики особливо небезпечного лиходія Реву зловили. А тепер, що виходить - на всю країну роздзвонили, Президента та Генпрокурора дезінформували? Виходить потрібно розписуватися в непрофесіоналізмі і голослівності, здавати вже обмиті зірки назад? ", - зазначив Рева.

Як відомо, одного з адвокатів Реви, його сестру, відсторонили від його захисту. На думку Оксани Томчук, це було зроблено через її постійне спілкування з пресою. Адвокати Реви подали в суд на УТ-1 за фільм "Пекельне пекло", також безуспішно намагалися оскаржити бездіяльність прокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування