Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров упевнений, що без Митного союзу не прожити

Четвер, 27 грудня 2012, 17:58

Прем'єр Микола Азаров вважає життєво важливим для української економіки досягнення домовленостей про співпрацю з Митним союзом.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, передають "Українські новини".

"Є реальність, на цю реальність припадає 60 мільярдів доларів нашого експорту. Для порівняння сказати, на ЄС припадає близько 40 мільйонів доларів. В Митний союз поставляється як раз те, що ми не можемо продати на інших ринках. Тобто для нашої економіки життєво важливо домовитися і взаємодіяти з країнами Митного союзу. Тут немає ніякої політики", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що Україні необхідно виробити взаємоприйнятні правила гри з Митним союзом.

За його словами, ще 2 роки тому Україна орієнтувалися на двосторонні угоди у співпраці з Росією, Білоруссю і Казахстаном, тепер же вони втратили силу і Україні потрібно вибудовувати свої відносини з Митним союзом.

Зокрема, він навів приклад переговорів з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим, які відбулися 26 грудня.

Азаров повідомив, що вони обговорювали з Медведєвим доступ на ринок Росії української трубної продукції, і російський прем'єр зазначив, що вони підтримують позицію України, але Азарову необхідно обговорити це питання з представниками Білорусі та Казахстану, які є рівноправними членами Митного союзу.

Прем'єр підкреслив, що політичні спекуляції з приводу співпраці з Митним союзом і його протиставлення Європейському союзу є неправильними.

За словами Азарова, Україна керується в першу чергу економічними інтересами, і в разі відсутності форм взаємодії з даною організацією країна втратить колосальний ринок, який дуже важко заповнити де-небудь ще.

Як відомо, Азаров вважає можливим знаходження компромісного рішення щодо одночасного співпраці України з Митним союзом ЄЕП і зоною вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Президент Віктор Янукович мав намір відвідати Росію 18 грудня, однак візит було відкладено.

Прес-служба Януковича пояснила це тим, що для успішної реалізації домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні в зв'язку з чим сторони домовилися про перенесення термінів візиту.

Експерти припускали, що український президент може підписати в Москві документи щодо приєднання до Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування