Глава донецької опозиції виїхав з України

Четвер, 27 грудня 2012, 20:15

Глава донецької об'єднаної опозиції Олександр Ярошенко виїхав за кордон у зв'язку з політичними переслідуваннями.

Про це він заявив у коментарі "Новости Донбасса" по Skype.

"Вчора я перебував у Москві, сьогодні я перебуваю в Ростові. І на сьогодні те, що я був у Туреччині - це мої особисті проблеми... Я вільна людина і можу пересуватися там, де я захочу", - зазначив глава донецької ГО.

Ярошенко впевнений, що така увага до його особистості пов'язана з позиціями, які об'єднана опозиція займає в області.

Він розповів, що у представників його політичної сили в Маріуполі починаються проблеми з правоохоронними органами.

"Зрозумійте мене правильно - ми не скаржимося, ми в цьому цейтноті перебуваємо вже третій рік - починаючи від президентських і місцевих виборів. Ви знаєте мою історію - я за два роки рік перебував в Україні", - зазначив політик.

"Та ж ситуація відбувається сьогодні, з політичних моментів влада починає включати репресивний механізм, починають тиснути на людей, щоб вони не займалися політикою", - додав Ярошенко.

Глава донецької опозиції підкреслив, що його перебування за кордоном прямо пов'язане з його політичною активністю.

"Повірте мені - те, що я перебуваю не в Україні - у цьому є політичний підтекст, мотив. Але я в такому режимі вже три роки живу, для мене це не новина... Я готовий найближчим часом бути в Україні, як тільки я обговорю всі нюанси зі своїм керівництвом", - зазначив він.

"Не в моїх принципах десь ховатися, від когось тікати...", - заявив Ярошенко.

На питання про те, чи спричинить його повернення в Україну які-небудь проблеми для нього з боку влади, глава донецької опозиції також відповів ствердно.

"Ви знаєте, що на мене кримінальні справи були відкриті... Проблеми у мене можуть з'явитися, вони з'явились одразу після виборів... Ми пройшли місцеві вибори і два роки нас знищували, ми пройшли парламентські вибори - і нас знову починають знищувати", - уточнив політик.

"У них дуже мало часу, тому що через півтора року почнеться президентська кампанія. Щоб не було сильної опозиції в Донецькій області - сьогодні відбуваються ось ці дії з боку влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News