Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королевська каже, що зарплатні борги будуть ще мінімум 2 роки

П'ятниця, 28 грудня 2012, 20:43

Міністр соціальної політики Наталія Королевська вважає, що 2014 рік має стати останнім, коли буде існувати заборгованість із заробітної плати.

Про це вона сказала під час зустрічі з головою Федерації профспілок України, повідомляє УНІАН.

Під час обговорення було порушено питання щодо забезпечення своєчасної виплати працівникам усіх сфер зарплати.

Міністр зазначила, що це питання вона вважає пріоритетним і ставить собі за мету реалізацію завдання президента покласти край цьому негативному суспільному явищу.

Вона висловила припущення, що 2014 рік має стати останнім, коли буде існувати заборгованість із заробітної плати.

Королевська звернулася до Федерації профспілок з пропозицією запровадити профспілковий моніторинг за своєчасністю виплати зарплати і проводити ретельні дослідження стану її виплати на підприємствах і в організаціях. А про факти заборгованості невідкладно повідомляти міністерству для вжиття рішучих заходів.

Вона також повідомила, що роботу кол-центру, який приймає звернення громадян, буде націлено на оперативне реагування з боку міністерства на інформацію про заборгованість.

Для вирішення оперативних проблем у соціальній сфері міністерство увійшло з пропозицією до Кабінету Міністрів щодо виділення понад 3 мільярдів гривень для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Як відомо, станом на початок грудня заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становила більш як 1,3 мільярда гривень.

Разом з тим, Королевська пообіцяла докласти всіх зусиль для погашення боргів ще до кінця 2012 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування