Мельниченко подав до суду на адвоката Гонгадзе

Понеділок, 3 грудня 2012, 11:56

Печерський суд Києва переніс на 7 грудня допит Миколи Мельниченка у справі за обвинуваченням головного фігуранта вбивства журналіста Георгія Гонгадзе у зв'язку з проханням Мельниченка ввести в справу адвоката з допуском до держтаємниці.

Як розповів Мельниченко журналістам у понеділок, він попросив суд перенести засідання і його допит, оскільки вважає за необхідне ввести в справу адвоката.

"Особисто мені адвокат не потрібен. Він потрібен для того, щоб перед законом відповідав не тільки Пукач (екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач), але і Литвин, і Кучма", - наголосив Мельниченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На його переконання, такий адвокат дозволить " не розвалити цю справу".

Ек-майор Держохорони висловив переконання в тому, що Пукач діяв не самостійно, вбиваючи Гонгадзе. "Я дав свідчення: хто, де коли і як - по датах - віддавав накази розправиться з Гонгадзе", - розповів Мельниченко.

Він також повідомив, що 29 листопада він подав позов до Печерського райсуду Києва до представника інтересів вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко "за розповсюдження нею інформації, що не відповідає дійсності, про те, що Мельниченко нібито відмовляється відповідати на запитання в суді про достовірність його записів і плутається у своїх свідченнях ".

"Я ще ніяких документів суду не отримувала і не вбачаю взагалі підстав за щось вибачатись і щось спростовувати", - сказала у відовідь Теличенко, повідомляє УНІАН.

Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлене обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою.

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Справа за обвинуваченням Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування