Причиною катастрофи літака в Росії може бути несправність судна

Понеділок, 31 грудня 2012, 12:18

Серед ймовірних версій катастрофи літака Ту-204 в аеропорту "Внуково" слідство називає помилку пілотів, несприятливі метеоумови і технічну несправність повітряного судна.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Остання версія в російських ЗМІ є пріоритетною. Так, Інтерфакс наводить слова джерела, близького до слідства, про те, що Ту-204 міг виїхати за межі злітно-посадкової смуги через відмову реверсу і системи гальмування коліс.

Разом з тим, як відзначають Вести.ру, літак Ту-204 авіакомпанії Red Wings був майже новим: йому не виповнилося і п'яти років. Незадовго до рейсу він пройшов техобслуговування, тим не менш, в НП він вже потрапляв.

Зокрема, у судна, що розбилося, раніше виникали проблеми з двигуном.

Разом з тим, як повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на Міждержавний авіаційний комітет, стан злітно-посадкової смуги в аеропорту "Внуково", де розбився Ту-204, був в межах норми.

Згідно з повідомленням, за 1 годину 20 хвилин до авіаційної події був проведений візуальний огляд ЗПС-01 і її очищення автомашинами з використанням щіток.

"Через 15 хвилин після аварії був проведений контрольний замір коефіцієнта зчеплення. Він склав величину 0,63, що задовольняє вимоги посадки для даного типу повітряного судна", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, пасажирський Ту-204 авіакомпанії Red Wings, що виконував рейс із чеського міста Пардубіце, розбився 29 грудня у "Внуково".

З восьми осіб, що знаходилися на борту, загинули п'ятеро - командир повітряного судна, другий пілот, бортінженер і двоє бортпровідників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування