Уряд і Литвин кажуть неправду щодо строку подання Держбюджету?

Вівторок, 4 грудня 2012, 10:02

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що уряд подав проект держбюджету до того, як був підписаний указ про його відставку.

Так він відповів на закиди опозиції про те, що відставлений уряд не має права подавати проект держбюджету, а отже це має зробити новий Кабінет міністрів.

"Я з цього приводу мав консультації, розмовляв з урядом, зачитував цю статтю (Регламенту, яка забороняє після відставки уряду подавати проект держбюджету - УП)", - сказав Литвин.

"Але позиція Кабінету міністрів полягає в тому, що вони подали проект держбюджету до відставки уряду", - зазначив Литвин.

"Я з цього приводу мав розмову і з юристами. Однозначного трактування з цього приводу немає", - додав він і перейшов до питання про держбюджет-2013.

Перед цим бютівець Сергій Сас навів статтю регламенту, за якою в разі відставки уряду до моменту подання до ВР проекту Держбюджету, відлік усіх строків припиняється і відновлюється лише після подання Держбюджету новосформованим Кабміном.

Як відомо, указ президента Віктора Януковича про відставку уряду було оприлюднено близько 11 години ранку понеділка.

 

Водночас повідомлення про реєстрацію проекту бюджету з'явилося близько 19:40 години вечора.

Офіційний Твіттер Верховної Ради про реєстрацію державного бюджету також повідомив о 7:39 вечора понеділка.

 

Литвин близько 11 години на брифінгу висловлював сподівання, що уряд внесе фінансовий кошторис до парламенту.

Він висловлював сподівання, що в понеділок до 17-00 до парламенту надійдуть 500 примірників проекту Державного бюджету на наступний рік. Це зафіксовано прес-службою ВР.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування