Кравчук: Каськів опустив Україну нижче ватерлінії

Середа, 5 грудня 2012, 19:22

Голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів принизив Україну, допустивши скандал навколо будівництва LNG терміналу.

Таку думку озвучив екс-президент Леонід Кравчук під час зустрічі зі студентами Національного університету імені Тараса Шевченка.

"Я хочу задати питання: ті наші люди, які готували меморандум до підписання, якщо б вони були професіоналами, той же Каськів, він що, не мав перевірити - хоча б по телефону - хто буде підписувати меморандум?" - обурився він.

Кравчук зазначив, що такі безвідповідальні дії, зокрема з боку Каськіва, призвели до падіння іміджу України.

"Це - факт приниження України. Він (Каськів) принизив, опустив Україну нижче ватерлінії", - цитують екс-президента "Українські новини".

У той же час Кравчук підкреслив, що будівництво такого терміналу необхідно для України у зв'язку з тим, що це дасть можливість значно скоротити ціну газу.

Як повідомлялося, 26 листопада Госінвестпроект підписав угоду про співпрацю з компанією Gas Natural Fenosa (Іспанія) в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області.

З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував у якості представника компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що ніяких контрактів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їх представником. Іспанські компанії додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту LNG-термінал Віталій Дeмьянюк, Джорді Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування