Партія регіонів "купила" потрібні голоси за бюджет – Томенко

Четвер, 6 грудня 2012, 10:43

Депутатам, які спочатку не хотіли голосувати за бюджет-2013, виділили гроші на фінансування їх проектів, щоб одержати їхні голоси.

Про це заявив народний депутат від БЮТ Микола Томенко, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Не потрібно бути депутатом шостого скликання або попередніх скликань, щоб зрозуміти, як розподілявся цей бюджет. Коли порахували, що деякі депутати два-три дні тому сказали, що не будуть голосувати за цей бюджет, тоді кожному депутатові виділили по рядкові", - сказав Томенко.

" Одному – для його податкової академії, оскільки він уже не буде депутатом, іншому – для його регіону, третьому – на його дорогу, і в такий спосіб нашкрябали 226 голосів", - додав він.

Томенко стверджує, що бюджет приймався на слух, оскільки депутатам не роздали порівняльні таблиці.

Управляти бюджетом, за словами Томенко, Кабмін буде в ручному режимі, оскільки витрати на міністерства не розписані по напрямках.

Про це також заявила і депутат Ірина Геращенко.

"Вчора неозброєним оком в парламенті було помітно перезбудження депутатів більшості. Їх зібралася у залі якась нереально рекордна кількість. Питання не в тому, що колеги хотіли самі проголосувати за бюджет. Вони ганяли за керівництвом фракції і бюджетного комітету з пропозиціями змін, аби вибити і вирвати щось на свій округ", - написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона додала, що "Литвин як сфінкс" не звертав жодної уваги на зауваження опозиції про неможливість розгляду бюджету від відставленого уряду, "бо ж свій щедро профінансований округ треба відпрацьовувати".

"Чому Україну ця влада продовжує ділити на 2 сорти??? Адже всі ми в усіх регіонах платимо однакові податки. Але ті, хто проголосував "правильно", мають шанс отримати щось від свого мажоритарника – вірніше, з бюджету, під егідою ПР і її мажоритарника. Інші – ідейні і опозиційні – не мають жодного шансу вибити хоч якусь копійку на ремонт лікарні, дороги чи школи", - відзначила Геращенко.

Як відомо, 6 грудня Верховня рада прийняла бюджет на 2013 рік.  

Украънська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...