Міллер вважає, що Україна відбирає газ із підземних сховищ

Субота, 8 грудня 2012, 11:18

Керівник "Газпрому" Олексій Міллер припускає, що Україна знизила рівень споживання російського газу, оскільки відбирає його з підземних сховищ.

Як передає УНІАН, про це він сказав журналістам в Анапі.

"Ви згадали про низькі режими відбору Україною газу з труби. Мабуть, можна припустити, що Україна почала відбір газу з підземних сховищ", - зазначив глава "Газпрому".

"З урахуванням того, що завжди потрібно мати необхідний обсяг газу в ПСГ у момент проходження осінньо-зимового максимуму, який наступає наприкінці січня, - на початку лютого, хотілося б, аби у України в підземках сховищах на даний момент було достатньо газу. Сподіваюся, що наші українські колеги діють у цих питаннях професійно", - сказав Міллер.

При цьому він повідомив, що переговори з українською стороною продовжуються в робочому порядку.

Також він повідомив, що Україна завершила оцінку своєї ГТС, але цієї інформації не оприлюднено.

23 листопада в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко повідомив, що компанія "Укртрансгаз", яка є оператором вітчизняної газотранспортної системи, напередодні осінньо-зимового періоду нагромадила в підземних сховищах (ПСГ) більш як 20 млрд куб. м газу.

За даними компанії "Укртрансгаз", Україна за 11 місяців цього року скоротила споживання газу порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 9% - до 41,55 млрд куб. м.

Споживання газу в Україні за листопад становило 5,108 млрд куб. м, що на 15,24% нижче за показники аналогічного періоду минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування