Політолог: Тимошенко буде кандидатом до 2014 року, потім почнуться питання

Субота, 8 грудня 2012, 21:58

Політологи сумніваються в шансах екс-прем'єра Юлії Тимошенко стати кандидатом у президенти в 2015 році.

"Реально визначати кандидата в президенти від опозиції будуть в 2014 році. Обговорення того, хто буде єдиним кандидатом від опозиції, буде в 2014 році", - заявив в ефірі каналу ТВі голова Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що, за результатами соціологічних досліджень, Тимошенко є незмінним лідером опозиції, однак висувати її єдиним кандидатом від опозиції на пост глави держави було б помилкою.

"Це була серйозна помилка опозиції. У нас є багато кандидатів, бажаючих в президенти. Але треба розуміти ступінь виборності кандидата", - сказав він.

У свою чергу Керівник центру політичних досліджень "Соціовімір" Сергій Таран висловив думку, що "у Тимошенко якраз до 2014 року є всі шанси бути кандидатом у президенти, а от потім почнуться питання".

"Тому що зараз мало хто вірить, що вона зможе вийти з в'язниці. Навіть якщо таке станеться, її в Україні не випустять. Почнуться нові кримінальні справи. Янукович вже перейшов усі межі. Він зробить все, що вона залишалася за гратами", - зазначив він.

Раніше Об'єднана опозиція висунула Тимошенко єдиним кандидатом на президентських виборах 2015 року. Вона відбуває покарання у вигляді семи років позбавлення волі, з яких провела за гратами тільки півтора роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування