Сирійські бойовики погрожують вбити українську журналістку

Неділя, 9 грудня 2012, 13:19

Сирійські бойовики, які викрали українську журналістку Анхар Кочнєву, висунули ультиматум, в якому обіцяють її стратити, якщо до певного терміну не будуть виплачені гроші.

"Термін ультиматуму, висунутого бойовиками, закінчується 13 грудня 2012 року. Якщо до цього часу гроші за "українську шпигунку" не будуть сплачені, її стратять", - йдеться в повідомленні, яке наводить у своєму інтернет-блозі подруга Кочнєвої, екс-депутат Держдуми РФ Дар'я Мітіна, передає Інтерфакс.

Ультиматум підписаний командирами "Вільної сирійської армії" Абу Джандалем і Фарідом Абу Хусейном.

15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала в цю країну в якості перекладача для знімальної групи одного з російських телеканалів.

15 жовтня президент Віктор Янукович доручив МЗС та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення Кочнєвої.

8 листопада на сайті "Вільної сирійської армії" з'явився відеоролик з викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить по-арабськи: "Мене звуть Анхар. Я була викрадена неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства і сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News