Опозиція обіцяє блокаду, якщо Рада знову візьметься за Арбузова

П'ятниця, 11 січня 2013, 09:09

Опозиція буде блокувати трибуну Верховної Ради, якщо Партія регіонів 11 січня повернеться до розгляду питання про звільнення Сергія Арбузова з посади голови НБУ.

Про це заявив народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Сабій, повідомляє УНІАН.

За його словами, згідно з регламентом ВР, питання по Арбузову може бути винесене тільки на наступну сесію, тобто в лютому.

"Якщо сьогодні Партія регіонів знову повернеться до цього питання, ми будемо блокувати трибуну парламенту", - пообіцяв "свободівець".

У свою чергу в прес-службі ПР із посиланням на голову Комітету з питань регламенту, депутатської етики й забезпечення діяльності Верховної Ради Володимира Макеєнка відзначили, що голосування з приводу звільнення Арбузова з посади голови Нацбанку можливе вже 11 січня, і процедура це дозволяє.

Як відомо, голову НБУ призначає й звільняє Верховна Рада за поданням глави держави.

Президент Віктор Янукович запропонував призначити новим керівником Національного банку Ігоря Соркіна, який з кінця грудня виконує обов'язки голови НБУ.

Разом з тим 10 січня, ВР не змогла звільнити з посади голови Нацбанку Арбузова, якого президент наприкінці грудня призначив першим віце-прем'єром. Парламенту не вистачило голосів: "за" звільнення Арбузова проголосувало 217 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...