Україна відмовила Грузії в екстрадиції Мельникова - ЗМІ

П'ятниця, 11 січня 2013, 09:36

Український суд відмовився видати Тбілісі колишнього високопоставленого співробітника Міністерства внутрішніх справ Грузії Олега Мельникова.

Як повідомили в п'ятницю грузинські ЗМІ, суд визнав недостатніми матеріали звинувачення грузинської прокуратури проти громадянина Грузії Мельникова, що знаходиться у попередньому ув'язненні в слідчому ізоляторі в Києві, і відмовив грузинській стороні в його екстрадиції.

Згідно з інформацією, попереднє ув'язнення Мельникова продовжено на 12 місяців.

Колишній високопоставлений співробітник департаменту конституційної безпеки МВС Грузії Мельников звинувачується Головною прокуратурою Грузії в перевищенні службових повноважень, а також у причетності до вбивства в 2006 році громадянина Грузії Сандро Гіргвліані.

Грузинська прокуратура оголосила Мельникова в міжнародний розшук, після того, як він 2 грудня минулого року залишив Грузію.

7 грудня він був затриманий у Києві.

Разом з Мельниковим по цій же справі в міжнародний розшук були оголошені колишній керівник департаменту конституційної безпеки Грузії Дата Ахалая і високопоставлені чиновники цього ж департаменту Сосо Топурідзе і Геронтій Аланія також виїхали з Грузії.

Як відомо, раніше депутати Київради висунули пропозицію про те, щоб депутат Київради Анатолій Чуб, затриманий в Батумі, був виданий Україні "в обмін" на Мельникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування