Азаров хоче дозволити засудженим користуватися "мобілками"

П'ятниця, 11 січня 2013, 10:12

Кабінет Міністрів направив на розгляд парламенту проект змін до Кримінально-виконавчого кодексу України.

Про це повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

Згідно з інформацією, однією з основних змін у законопроекті є надання права засудженим, які відбувають покарання у виправних центрах, виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання та дільницях соціальної реабілітації, користуватися мобільними телефонами.

У ДПтС пояснили, що заборона вказаним засудженим користуватися мобільними телефонами є нелогічною, бо вони мають право носити цивільний одяг, користуватися без обмежень грішми та цінними речами, проживати зі своїми сім’ями, купувати житло, а також ненадовго виїжджати за межі установ, в яких відбувають покарання.

Однак у відомстві додали, що для таких засуджених буде існувати декілька обмежень щодо користування мобільними телефонами.

По-перше, мобільні телефони, потрібно буде зареєструвати у спеціальному журналі чергової частини установи.

По-друге, кожен засуджений зможе мати при собі лише один мобільний телефон.

За інформацією пенітенціарної служби, якщо зазначені правила будуть порушені, телефони засуджених будуть вилучатися до їхнього звільнення.

"В обох випадках за порушення встановленого порядку відбування покарання до засудженого будуть застосовані заходи стягнення. Інших обмежень щодо зберігання та використання засудженими мобільних телефонів не передбачається", - додали у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News