"Свободівці", які зустрічали Лаврова, побилися з міліцією. Постраждав нардеп

Неділя, 13 січня 2013, 15:47

Представники ВО "Свобода" намагалися перекрити рух транспорту по вул. Університетській у Чернівцях під час під'їзду міністрів закордонних справ України і Росії.

Засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії за участю міністрів Леоніда Кожари та Сергія Лаврова має розпочатися в колишній резиденції митрополитів Буковини і Далмації, в якій зараз розташовані центральні корпуси Чернівецького національного університету.

Під час під’їзду міністрів до резиденції близько 70 представників опозиційних сил, зокрема, ВО "Свобода", намагались перекрити рух транспорту по вул. Університетській. Вони викрикували гасла: "Геть Кожару і Лаврова з Чернівців!", "Ви нам – дешевий газ, а ми вам – суверенітет?", "Майбутнє України - в Европі", "Ні- економічному рабству!", передає УНІАН.

Однак кілька міліцейських машин і кілька десятків міліціонерів заблокували "свободівців" на одній із прилеглих вулиць. Почалася бійка, під якої постраждав народний депутат від партії "Свобода" Руслан Зелик.

На даний момент міліція тримає протестувальників у блокаді, однак вигуки "Слава Україні!" чути аж до самих приміщень, де мають розпочатися переговори.

Паралельно цій акції, біля воріт університету кілька молодих осіб тримали плакати, виготовлені типографським способом: "Приветствуем министров. Ждем президентов", "Желаем успешных переговоров!".

За повідомленням прес-служби Чернівецької облдержадміністрації, в рамках засідання планується розглянути питання діяльності структурних органів Підкомітету, зокрема, підкомісії з питань боротьби з новими викликами та загрозами, прикордонного та консульського співробітництва, врегулювання регіональних конфліктів, зокрема, Придністровського, а також взаємодії на міжнародній арені.

Окрема увага приділятиметься економічній складовій українсько-російського партнерства, в тому числі, шляхам співпраці України з Митним союзом, зазначається в повідомленні ОДА.

За підсумками заходу передбачається підписання підсумкового Протоколу засідання Підкомітету та Плану взаємодії між МЗС України та Росії на 2013 рік.

Як повідомлялося, в суботу Окружний адміністративний суд задовольнив позов Чернівецької міської ради та заборонив проведення зборів та інших заходів у Чернівцях 13 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування