Міліція закрила провадження щодо матері Оксани Макар

Понеділок, 14 січня 2013, 15:31

Кримінальне провадження стосовно матері Оксани Макар Тетяни Суровицької та її колишнього співмешканця Володимира Бреславського припинено.

Про це повідомила громадська діячка, правозахисниця, керівник приймальні Української Гельсінської групи в Миколаєві Олена Кабашна кореспонденту УКРІНФОРМу.

"Кримінальне провадження стосовно матері Оксани Макар та її колишнього співмешканця Володимира Бреславського з метою з’ясування їхньої причетності до зґвалтування загиблої дівчини припинено. Про це мене поінформував слідчий. Суровицька на допит не з'явилася, а Бреславського вони навіть не шукали", - стверджує Кабашна.

Вона зазначила, що вже підготувала оскарження на це рішення і наполягатиме на, за її словами, "нормальному" розслідуванні.

Крім того, правозахисниця підкреслила, що направила офіційну скаргу на ім’я начальника обласного УМВС Валентина Парсенюка про те, що Суровицька погрожувала їй фізичною розправою.

"Лист з погрозами вбити мене надійшов електронною поштою, та й сама Суровицька висловила цей намір в інтерв'ю одному з телеканалів. Тому свідками погроз стала багатомільйонна аудиторія глядачів", - йдеться у заяві Кабашної до міліції, за якою вже розпочате кримінальне провадження.

Раніше правозахисниця звернулася до правоохоронних органів з вимогою розслідувати факти неналежного виконання Тетяною Суровицькою своїх батьківських обов’язків та залучення своєї неповнолітньої дочки до занять проституцією.

Зокрема, Кабашній стало відомо, що школа-інтернат, де навчалася Оксана, ініціювала проведення психіатричної експертизи і медичний огляд після того, як 12-річна дівчинка втекла, а після повернення заявила, що її зґвалтували. Відомо й ім'я насильника. Проте мати, за твердженням правозахисниці, тоді спустила цю ситуацію "на гальмах".

Як відомо, троє мешканців Миколаєва - Євген Краснощок, Артем Погосян і Максим Присяжнюк - 10 березня 2012 року зґвалтували Оксану Макар, намагалися її задушити, а потім - спалити. Тоді дівчина вижила, але за три тижні померла у Донецькому опіковому центрі.

27 листопада колегія суддів Центрального районного суду міста Миколаєва винесла вирок мучителям Оксани Макар: Євген Краснощок отримав довічне ув’язнення, Максим Присяжнюк - 15, а Артем Погосян - 14 років позбавлення волі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування